Navigacija za nova doživetja

Avtomoto

Imate radi avanture? Se želite potepati po svetu? Pogosto je spoznavanje sveta na voljo po precej ugodnih cenah, če se ne odločite za vodene aranžmaje, temveč si potovanje organizirate sami. Kupite letalsko karto in nato na izbrani lokaciji najamete skuter ali avto. Ali pa se z lastnim prevoznim sredstvom odpravite že kar od doma. Prednost takšnih potovanj ni zgolj v ceni. Hitro boste ugotovili, da imate pri njih tudi veliko več svobode. Obiščete kraje, ki vas resnično zanimajo, se sami odločate o ogledu znamenitosti, sami izbirate dejavnosti. Seveda pa ste tudi sami odgovorni, če se ne znajdete najbolje – zato je potrebna navigacija, ki vam lahko pri tem pomaga.

Navigacija, ki je praktična

Kadar potujete s svojim avtomobilom ali avtodomom, imate v njem običajno navigacijsko napravo, ki vas varno pripelje na cilj. Ste vedeli, da ni nujna navigacija, ki služi zgolj iskanju cilja? Ločene navigacijske naprave pridejo včasih prav, ne pa vedno. Kadar gremo na pot, namreč pogosto jemljemo s seboj cel kup “tehnologije”, tako da imamo nazadnje kovček ali dobršen del avtomobila poln naprav in kablov. Klasični polnilniki, solarni polnilniki, tablica, telefon, prenosni računalnik, kamera, fotoaparat, predvajalnik glasbe in kabli za njihovo povezovanje lahko pomenijo precejšnjo nadlogo. Prav s tega vidika je odlično, če navigacija ni samostojna, temveč lahko zanjo uporabljamo drugo napravo.
Katero? Pametni telefon, seveda! Na pametne telefone se seli veliko pripomočkov, ki so bili nekoč ločeni, s tem pa dobivamo vsestransko pametno napravo. Tudi navigacija je lahko del pametnega telefona (ali računalniške tablice), če si priskrbimo primerno aplikacijo. In teh je kar nekaj. Nakup navigacije, torej aplikacije, znotraj katere so naloženi izbrani zemljevidi, je priročen in v primerjavi z ločenimi napravami tudi cenovno ugoden.

Kako deluje pametna navigacija?

Navigacija, za katero lahko uporabljate mobilni telefon, je povsem preprosta. Zanjo ne potrebujete wi-fi povezave, saj deluje preko gps sistema. Ponuja vam vse, kar nudijo drugi načini navigacije: vodi vas po izbrani poti in vam pomaga pri razvrščanju po pasovih, opozarja vas na omejitve hitrosti, ponuja vam restavracije … Lahko pa ima navigacija na telefonu še celo prednost, ki pride prav predvsem v mestih – ima 3D zemljevide, torej je iskanje ciljnega naslova veliko bolj enostavno kot pri dvodimenzionalnih prikazih.

Similar Posts: