Priljubljenost feng šuija

Finance

Poslovneži od Bangkoka do Pekinga posvečajo vse več pozornosti načelom feng šuija, tako da vlagatelji z Zahoda najemajo njegove mojstre, da bi ugodili poslovnim partnerjem in domačinom, zaposlenim v teh podjetjih.

Po besedah predstavnikov združenja feng šuija ta filozofija predpostavlja, da ljudi in njihovo okolje obdaja nevidna energija, imenovana či. Ta se premika kot veter, toda lahko se začne vrtinčiti in obmiruje kot voda, kadar pred čim zastane. Svetovalci za feng šui naj bi znali ustvariti prosto pot energiji či in umakniti tisto, kar jo ovira.

Chinese characters for Feng Shui
Chinese characters for Feng Shui (Photo credit: Wikipedia)

Najemanje mojstrov feng šuija je na Vzhodu postalo že nekaj povsem običajnega, predvsem ko se podjetja lotevajo velikih projektov, je povedal predsednik hongkonškega arhitekturnega inštituta. Ena od strokovnjakinj za feng šui, nekdanja frizerka Jill Lander, ki za svetovanje, kako pravilno urediti hišo, zaračuna od 64.000 tolarjev navzgor, je postregla tudi z nekaj brezplačnimi namigi.

Ljudje naj nasproti glavnega okna ne postavljajo ostrih predmetov, prav tako ni primerno, da se skozi glavna vrata vidi v notranjost, saj se denar, ki ga stanujoči prinašajo domov, sproti izmuzne ven. Mojstri feng šuija pravijo, da ta veda pri gradnji stavb v svoji domovini Kitajski pridobiva veljavo, a komunistične oblasti nanjo še vedno gledajo s prezirom, zato svojih storitev ne oglašujejo in delujejo na skrivaj.

Similar Posts: