Iz katerih materialov so izdelane vrtne klopi?

Dom

Nakup vrtne klopi je zanimiva alternativa stolom in garnituram pohištva. Vendar v prid temu ne govori samo pogosto nižja cena, temveč tudi dizajn in izdelava. Iz česa so narejene vrtne klopi in kakšne prednosti imajo različni materiali, iz katerih so narejene? Vabimo vas k branju.

Vrtne klopi so alternativa stolom in garnituram pohištva.


Lesene vrtne klopi, idilične in elegantne

Lesene vrtne klopi so še vedno najpogostejša izbira. Nič čudnega: ta material je lep in naraven ter zelo eleganten. Vendar pa obstaja veliko vrst lesa za klopi, vključno z evkaliptusom, tikom, akacijo in borom. Na to je treba biti pozoren, saj imajo različne vrste tega naravnega materiala nekoliko drugačen slog. Prav tako je treba upoštevati, da so vrtne klopi zelo pogosto opremljene z dodatnimi pregrinjali in okrasnimi blazinami, kar vsekakor izboljša celoten videz.

Vrtne klopi iz kovine – sodobne in trpežne

Drugi material, ki se uporablja za izdelavo vrtnih klopi, je kovina. V zadnjih letih postaja vse bolj priljubljena, saj je videti izjemno moderno in je trdna. Svojo trdnost in trajnost dolguje posebni metodi zaščite, tj. cinkanju. S tem se na površini ustvari premaz, ki jo ščiti pred poškodbami in korozijo. To je zelo pomembno, saj bo kovinska vrtna klop izpostavljena vodi in sončni svetlobi, ki veljata za dejavnika, ki uničujeta različne materiale. Zato je zelo pomembno, da proizvajalec poskrbi za takšno zaščito. Lastniki bodo imeli tako daljše obdobje, ko jim ne bo treba dodatno zaščititi in impregnirati materiala, za razliko od na primer lesa, ki ga je treba občasno obnavljati.

Kot lahko vidite, sta kovina in les dva najpogostejša materiala, ki se uporabljata za izdelavo vrtnih klopi. Vsak od njiju ima določene prednosti, zato vredno skrbno pretehtati svojo izbiro in kupiti različico, ki najbolj ustreza vašim individualnim željam. Na srečo zaradi široke ponudbe v trgovinah iskanje ne bi smelo biti preveč težavno.

Similar Posts: