Kam vse se lahko nameščajo vgradna svetila

Dom

Vgradna svetila so samo ena od vrst ali podkategorij razsvetljave, ki se lahko izjemno učinkovito vključuje tako v notranje kot tudi zunanje prostore. Še posebej dobrodošla so zunanja vgradna stenska svetila, če na primer želimo popestriti svoj zunanji dekor, hkrati pa omogočiti še dodatni, a dovolj diskretni vir svetlobe. Z uporabo takšne vrste razsvetljave je dom videti bolj moderen, sama osvetlitev pa omogoči večjo varnost. Dom odlično zaščiti pred nepridipravi oziroma nezaželenimi obiski.

Kot že samo ime pove, se vgradna svetila vgrajujejo v sveto. Na takšen način za nas predstavljajo povsem nemoteči element. So prvovrstna izbira za osvetljevanje temnejših kotičkov ali pa za dekorativno poudarjanje zunanje stene objektov.

Za osvetljevanje zunanjega stopnišča

Svetila za vgrajevanje so ustrezna tudi za osvetljevanje zunanjih stopnic. Tam namreč ponujajo vir svetlobe, da lahko varno prispemo domov. Poleg varnosti pa seveda poudarjajo izgled zunanjih površin. Na domu s svojo diskretnostjo vdahnejo eleganten ter minimalističen videz. Gostje bodo ob vsakem prihodu zagotovo navdušeni tako nad izgledom kot tudi funkcionalnostjo.

Vgradna svetila se lahko učinkovito nameščajo na škarpo ob dovozni ali pa po sprehajalni poti. Tudi tu nudijo potrebno osvetlitev.

LED vgradna svetila
Vgradna svetila so samo ena od vrst ali podkategorij razsvetljave.

LED vgradna svetila

V zadnjem času pa so še posebej priljubljena LED vgradna svetila, zlasti zunanja. So energetsko izjemno učinkovita, trpežna, imajo možnost zatemnitve. Z regulacijo jakosti jih lahko uporabljamo kot izjemno praktičen ter ambientalni vir svetlobe.

Zunanja vgradna LED svetila so zlasti dobrodošla za novogradnje in seveda tudi za že obstoječe gradnje. Običajno pa so okrogle ali pa kvadratne oblike. Pred nakupom je treba nujno preveriti, ali vsebujejo ustrezno vodotesnost in zaščito pred vdorom mehanskih delcev. Številni priznani proizvajalci tovrstnih svetil vam omogočajo, da si lahko izberete takšna, ki vam najbolj ustrezajo.

Vgradne luči primerne tudi za kuhinjski prostor

V kuhinjskem prostoru je še toliko bolj pomembno, da si dobro osvetlimo delovno področje – čim bolj enakomerno in brez kakršnih koli senc. Številni prisegajo na štiri nivoje osvetljevanja v kuhinji. To so:

  • viseče luči,
  • vgradne luči – na stropu, na spuščenih knauf stropih,
  • stenske luči,
  • luči v kuhinjskih omaricah.

Izjemno dobrodošli so LED sistemi, ki delujejo na posebni tehnologiji, ki dopušča nastavitev izjemno širokega spektra – od hladne do tople bele barve luči.

Led svetila
V kuhinjskem prostoru je še toliko bolj pomembno, da si dobro osvetlimo delovno področje.

Similar Posts: