kuhinjske mize po vašem okusu

Izbira kuhinjske mize po vašem okusu

Dom

Verjetno vam še zdaleč ni vseeno, za kakšno mizo obedujete in se družite s svojimi najbližjimi. Pomembno je, da je jedilna miza dovolj velika in vam tudi sicer omogoča največjo mero udobja in prijetnega počutja. Seveda je izbira nove kuhinjske mize za začetnike lahko precej zahtevna naloga.

Pri nakupu nove mize za kuhinjo je treba v prvi vrsti upoštevati velikost jedilnice oziroma kuhinje. Če je ta prostor dovolj velik, ste pri izbiri lahko precej bolj svobodni. Precej drugače pa je izbrati mizo za manjše stanovanje oziroma za garsonjero. V tem primeru je treba paziti tudi na samo obliko pohištva.

Različne oblike kuhinjskih miz

Pri izbiri jedilne mize boste opazili, da so na voljo najrazličnejše oblike. Kljub temu še vedno najpogosteje prisegamo na kuhinjsko mizo pravokotne oblike. Prav tako so priljubljene kvadratne mize. Posebno prednost pa nam lahko ponudijo tudi okrogle ali pa ovalne kuhinjske mize.

Kuhinjske mize iz lesa in drugih materialov
Kuhinjske mize so običajno izdelane iz trdega lesa, mehkega lesa ali kompozitnega lesa. Na voljo so tipi lesa kot npr. mahagonij, hrast, javor, oreh itd. in so najbolj primerni za jedilne mize. Prednost lesa je, da ga je mogoče z leti brusiti in obnavljati.

Kuhinjsko pohištvo mora biti ne samo primerno oblikovano, temveč izdelano tudi iz kar se da trpežnih materialov. Ko so na vidiku miza in stoli, najprej seveda pomislimo na les. Seveda pa obstajajo številne vrste lesa, iz katerih se takšni kosi pohištva izdelujejo. Izbira materiala je ne nazadnje odvisna tudi od tega, ali nameravate pohištvo postaviti znotraj ali zunaj svojega doma. Vse bolj so namreč priljubljene tudi zunanje kuhinje oziroma kuhinje na prostem. V tem primeru je izbira jedilne mize zagotovo nekoliko drugačna.

Število stolov okoli mize za jedilnico

Ko se odločate za nakup kuhinjske mize, morate v mislih imeti še jedilne stole oziroma njihovo število. Pomislite, koliko ljudi najpogosteje obenem sedi za mizo in na takšen način boste lažje določili dimenzije mize pa tudi število stolov.

55+ najboljših idej za izbiro in dekoracijo kuhinjske mize

Morda vas bodo zanimali kuhinjski stoli, ki se povsem ujamejo z izbrano mizo. V tem primeru je najbolje mizo in stole naročiti oziroma kupiti kar v kompletu. V trendu pa je tudi to, da so jedilni stoli povsem drugačnega videza kot miza. A tudi pri takšni odločitvi bodite kar se da previdni, sicer boste morali pohištvo menjati v preveč kratkem času.

Izdelava kuhinjskega pohištva po meri

Če na trgu nikakor ne zmorete najti primerne mize za kuhinjo, potem jo lahko naročite pri svojem najljubšem mizarju. V tem primeru boste zagotovo v svoj dom postavili kuhinjsko pohištvo, ki bo povsem po vašem okusu.

Similar Posts: