Zgodba moje uspešne spletne trgovine

Tehnologija

Začelo se je tako, da sem v Google vtipkala izdelava spletne trgovine cena. Na začetku seveda nisem imela zbranih prav veliko sredstev, zato me je zanimalo, če si izdelavo spletne trgovine sploh lahko privoščim. Izbrala sem najcenejšega ponudnika, kar je bila velika napaka, saj spletna trgovina na koncu ni bila taka, kot sem pričakovala. Na koncu je naneslo tako, da je bilo treba spletno trgovino že čez eno leto postavljati na novo in takrat nisem naredila iste napake.

Odločila sem se za ponudnika, ki ne ponuja najnižje cene, ampak ima dobre reference ter ve, kako se tem stvarem streže. Moram reči, da je bila to pravilna odločitev, ki je pripomogla k temu, da je moja spletna trgovina danes tako zelo uspešna.

Kje se je prvič zalomilo

Prvič se je zalomilo že takoj na začetku. Med zadetki, ki mi jih je iskalnik ponudil, ko sem vanj vpisala ključne besede izdelava spletne trgovine cena, sem našla enega res ugodnega ponudnika. Ponujal mi je super ugodno ceno za izdelavo spletne strani, zato sem se odločila zanj. Na dolgo in široko sem mu razlagala, kaj vse želim in pričakujem, in na vse je odgovoril z besedami: »Ni problema!« Naivno sem verjela, da bo res tako, na koncu pa sem dobila na hitro naloženo spletno trgovino, ki bi potrebovala še številne popravke in dodatke, da bi delovala tako, kot je treba. A tega ni bilo v ceni. Kot še marsičesa drugega ne. Recimo tega, da bi se pri izdelavi upoštevala varnost osebnih podatkov strank. Moja prva spletna trgovina je bila res narejena zelo hitro in je bila poceni, a je bila tudi videti zelo generično, manjkalo ji je ogromno stvari, predvsem pa je imela kup varnostih lukenj. Takšne spletne trgovine si res nisem želela in takšna spletna trgovina seveda tudi ne more biti uspešna.

Nadzorna plošča cPanel 

Nadzorna plošča cPanel je neverjetno enostavna za uporabo in obenem izredno funkcionalna.

V drugo gre rado

Iz napake sem se nekaj naučila, in sicer, da ni za zaupati tistim, ki ponujajo prenizko ceno. Moja prva spletna trgovina ni nikoli delovala, ker sem bila pripravljena premalo vložiti vanjo. Ko iščete izdelovalca spletnih trgovin, iskalni termin izdelava spletne trgovine cena tako ni najpametnejša izbira. Preden se odločite za določenega ponudnika, nikakor ne smete gledati le na ceno. Oglejte si njegove reference, pokličite ga in se dogovorite za sestanek, predvsem pa se pripravite na to, da boste pripravljeni tudi malo globlje seči v žep. V resnici vam ne bo treba seči pregloboko, saj sem ugotovila, da kakovostna izdelava spletnih trgovin sploh ni veliko dražja od tiste najcenejše izdelave. Sedaj imam končno svojo spletno trgovino, ki odlično posluje in mi ni žal niti centa, ki sem ga plačala za njeno izdelavo!

Similar Posts: