Prednosti in slabosti grelnika vode Eccotemp l5

Dom

Eccotemp L5 segreva vodo od 35 do 65 stopinj in ima hitrost pretoka od 3 do 6 litrov na minuto. Zaradi varnosti se samodejno izklopi po 20 minutah. Čeprav je to lepa lastnost, bi bilo bolje imeti ročno stikalo, zaradi katere bi voda neprestano tekla.

Prednosti

Zaradi svoje kompaktne velikosti, ima Eccotemp L5 nekatere prednosti:

Poceni

Za malo več kot 100 dolarjev, Eccotemp L5 zadovoljivo opravi nalogo takojšnjega zagotavljanja tople vode z enakomernim tlakom in pretokom pri majhni porabi.

Vsebuje vse

Komplet je opremljen z montažnimi vijaki, adapterji, opremo, regulatorjem in cevjo ter nastavkom za tuš. Vse, kar morate kupiti, so baterije za vžig in propan.

Prenosljiv

Ker tehta le okoli 6 kg., ga lahko ga nesete in namestite skoraj povsod. Lahko ga postavite tudi zraven bazena. Paziti morate na to, da je ta prenosni grelnik vode namenjen samo za uporabo na prostem.

Priročen

Ker se za prižig plamena uporabljajo baterije (2 x D baterije), lahko grelniku Eccotemp L5 zaupamo, da bo v nujnih primerih zagotovil vir vode v primeru izrednega dogodka ali ko električna energija ni na voljo, kot na primer med kampiranjem. Baterije so dobre, vendar bi bilo lepo imeti tudi terminale za zunanji 12-voltni akumulator za samodejni vžig.

Slabosti

Čeprav ima Eccotemp L5 svoje prednost, so nekatere stvari kritizirane:

Občutljivost na veter

Ko piha veter, plameni hitro ugasnejo. Zato je treba najti ustrezno mesto, kjer veter ne more enostavno priti do naprave.

Nenatančno prileganje železnih cevi

Deli priložene vodovodne napeljave so premajhni, grobi in se ne režejo dobro. Za kompenzacijo morate uporabiti preveliko količino teflonskega traku. Če še vedno pride do puščanja, morate kupiti kit za vodovodarja, da zapečatite mesto puščanja.

Kakovost dodatkov

Slaba stran cene se odraža v cevi in glavi tuša. Cev, izdelana iz plastike, lahko eksplodira v plamenih. Zato je bolje, da kupiti kovinsko cev kot zamenjavo. Glava tuša lahko poči pod tlakom. Upoštevajte, da je najvišji vodni tlak 100 PSI (najmanj 20 PSI).

Similar Posts: