Dober življenjepis – dobra pot do zaposlitve

Delo

Če iščete redno ali vsaj začasno zaposlitev in se vam zdi, da nikakor ne najdete pravega pristopa do le te, potem najbrž delate kakšne napake, ki se jih morda sploh ne zavedate. Ste že kdaj razmišljali o vašem življenjepisu? Marsikdo mu ne posveča velike pozornosti in to je tudi največja napaka, ki marsikoga stane mnogih zaposlitev. Sestavljen je iz veliko elementov, ki našemu bodočemu nadrejenemu povedo, če ste resnično najboljši za razpisano službo. Sploh pa, ker delodajalec vaš življenjepis le preleti, mora biti res izjemen oziroma izstopati od večine.

Seveda popolnega ne boste našli, zato tudi postopek za zaposlitev traja toliko časa. Kljub temu pa je dobro upoštevati določena pravila, ki vam bodo zagotovila profesionalni izgled vašega življenjepisa. Kako torej pritegniti pozornost in ga prepričati v to, da izstopate v primerjavi z drugimi? Kot prvo – ne dolgovezite, ampak na kratko povejte, kdo ste in vaše kontaktne podatke. Poskrbite tudi za čim večji pregled in navedite vse pretekle izkušnje – torej vse službe, ki ste jih morda že opravljali ali kakšne druge nagrade ter priznanja. Pomembni pa so tudi podatki o ostalemu znanju, ki ste ga pridobili ter formalni izobrazbi. Ne pozabite pa tudi na vaše hobije ter priporočila. Hobiji denimo, lahko vašemu bodočemu delodajalcu povedo o vas več, kot si lahko predstavljate. Če ste v prostem času izjemen športnik ali se ukvarjate z izdelovanjem kakšnih preciznih izdelkov, to o vas pove veliko potrpežljivost, vzdržljivost in dobro fizično ali psihično pripravljenost. Seveda so ti hobiji zopet odvisni od službe za katero se prijavljate, a jih je vseeno dobro navesti.

Zaposlitev je danes morda postala prava muka, sploh tistim, ki so ravno zaključili študij in ne vedo, kakšna usoda jih čaka. Kljub temu pa ne izgubite upanja, saj lahko z trudom in nekaj poznanstvi dosežete veliko več, kot ste morda na začetku pričakovali.

Similar Posts: