PCBN orodja

PCBN in druga rezilna orodja

Delo

Na področju industrije oziroma pri obdelovanju materialov uporabljamo najrazličnejša orodja. Z njihovo pomočjo lahko iz raznolikih surovin pridobivamo želene izdelke. Med najpogosteje uporabljenimi orodji so tudi rotirajoča rezilna orodja. To so pripomočki, ki se uporabljajo zlasti v kovinski predelovalni industriji.

PCBN rezilna orodja nam torej zagotavljajo, da lahko izdelujemo izdelke, ki so povsem skladne z našimi potrebami in željami.

Obdelovanje kovin s PCBN orodji

PCBN rezilna orodja nam torej zagotavljajo učinkovito obdelovanje kovin. Uporabljajo se zlasti za delo z železom. Gre za izjemno vsestransko orodje, ki zagotovi obdelovanje še drugih kovin. Lahko ohranja trdoto tudi pri zelo visokih temperaturah. Slednje je ključni pogoj, že želimo oblikovati dele iz železa.

PCBN rezilna orodja za natančno obdelavo železa in drugih kovin.
PCBN rezilna orodja za natančno obdelavo materialov za obdelovance iz železa in drugih kovin.

Omenjena orodja so zelo uporabna tudi na numerično krmiljenih CNC strojih. Lahko trdimo, da so rotirajoča rezilna orodja izdelek, ki je nastal pod okriljem sodobne tehnologije.

Izjemna natančnost rezilnih orodij

Za PCBN orodja je med drugim značilno, da so zelo natančna. Na voljo je precej pestra ponudba tovrstnih orodij, vsa pa torej omogočajo obdelovanje na vseh stopnjah procesa. Izdelana so iz trdih, kakovostnih materialov. So abrazivno odporna.

Učinek mikrogeometrije PCBN, obdelanih z laserjem, na zmogljivost orodja pri struženju trdih delov

Izbrana orodja omogočajo, da lahko vsakič dosežete vrhunske rezultate, ki so skladne z zahtevami naročnikov. Proizvajalci PCBN orodij poskrbijo, da so orodja deležna večkratne kontrole. Nadzor poteka tako med samo proizvodnjo kot tudi ob koncu izdelave. Pred oplaščanjem se vedno preveri natančnost rezalnega robu. Za vsa orodja zagotavljajo najvišjo kakovost. Po dogovoru pa ponujajo tudi 100 % kontrole serije in njene certifikacije. Kontrolirana orodja so opremljena z merilnim certifikatom, ki omogoča vrhunsko kakovost.

Obnavljanje namenskega rezalnega orodja

V večji meri se lahko že obstoječa rezilna orodja tudi obnavljajo v svoje originalno stanje. Če pa slednje ni več možno, pa se lahko preveri tudi možnosti obdelave, da se povrne v uporabno stanje.

V primeru obnove orodja se orodje lahko po ostrenju tudi ponovno prevleče s trdo prevleko. Po potrebi pa se obnovljena orodja dobavljajo z merilnimi protokoli.

Določena podjetja se ukvarjajo tudi s prilagoditvijo oziroma obdelavo obstoječega rezilnega orodja PCBN, s katerim se doseže daljša življenjska doba orodja ali pa se izboljša njegovo delovanje. Če imate kot naročnik rezilnega orodja že točne podatke – to je lahko zgolj tehnična skica, se lahko ponudba izdela na osnovi vaših želja.

Similar Posts: