delo doma

Ali lahko delo od doma prinese kak plus podjetju?

Delo

Je vaš zaposleni izrazil željo, da bi vsaj kak dan v tednu delal od doma, saj je doma veliko bolj produktiven, ali pa za pot do službe dnevno porabi ogromno časa? V kolikor je temu tako, potem mu brez lahko pustite delo od doma, če seveda narava njegovega dela sploh to omogoča. Po drugi strani pa je tako, če mu narava njegovega dela ne bi omogočala tega, zagotovo tudi slučajno ne bi prišel na idejo, da bi delo od doma tudi opravljal, saj doma ni mogel testirati, kako efektiven je.

Vas morda skrbi, kako ga boste nadzirali, da ne bo časa preživljal z družino ali pa med svojim delom oddremal kakšne kitice? Preberite si tole blog objavo https://blog.spica.com/registracija-delovnega-casa/kako-zaposlenim-omogociti-delo-na-domu-in-poskrbeti-da-bo-tudi-uspesno-opravljeno/ in videli boste, da obstajajo super rešitve.

Za koga je delo od doma res primerno?

Zares primerno je delo od doma za tiste ljudi, ki potrebujejo pri delu mir, ki ga v pisarni nekako ne moremo pričakovati, potrebujejo svoj prostor, kjer so zares produktivni, ta prostor pa je pri njih doma, prav tako velikokrat za delo od doma zaprosijo introvertirane osebe, ki se nikakor ne morejo vklopiti v tim in jim je veliko lepše biti doma, hkrati pa mora imeti oseba, ki si želi delo od doma opravljati, tudi odgovorna in mora imeti občutek za časovne roke.

Taka oseba se bo zaradi zavedanja časovnih rokov in odgovornosti tako ali tako ves čas priganjala sama, da bo delo čim prej opravljeno in pri takih osebah se vam tako ali tako ni treba bati, da bi med delovnim časom doma delale kaj drugega.

Kako zaupati zaposlenemu?

Seveda delo od doma ne boste omogočili nekomu, ki je mesec ali dva ali pa šest pri vas, lahko pa tudi eno leto. Delo od doma je smiselno zaupati tisti osebi, za katero vidite, da vam je lojalna, da se čuti kot eno s podjetjem, da bi naredila vse kar je v njeni moči, da opravi delo in ki čuti, da v kolikor bo med delovnim časom zabušavala, da bo najbolj škodila sebi.

V kolikor prepoznate pri zaposlenem vse to in ima željo za delo od doma, potem boste tudi sebi, dragi delodajalci, naredili ogromno uslugo.

Similar Posts: