Plusi in minusi najema avtodoma za poletne počitnice

Avtomoto

Potovanje z avtodomom ima svoje prednosti in slabosti. Namenjeno je družinam in skupinam prijateljev, ki imajo radi aktivne počitnice. Sam najem avtodoma je cenovno ugoden, preprost in hiter. Počitnice so zanimive, raznolike in aktivne. Niso pa primerne za vse starostne skupine in vse tipe potnikov.

Največja prednost najema avtodoma je razgled

Vsekakor je največja prednost najema avtodoma gotovo sam razgled. Vožnja za razliko letenja z letalom ali vožnje z vlakom, poteka relativno počasi. Skozi okna imamo razgled na vso našo okolico. V avtodomu namreč sedimo višje kot v navadnem avtomobilu in imamo večjo razgledno površino, saj so sprednja in stranska stekla večja, kot pri avtomobilu. Skozi stekla lahko hitro in enostavno slikamo okolico, brez, da bi zajeli še ohišje avtodoma. 

Parkiranje na različnih lokacijah

Dodatna prednost je vsekakor tudi v parkiranju, saj z najetim avtodomom parkiramo na lokacijah, kjer z avtomobili ne smemo. Ker je vozilo namenjeno tudi spanju, lahko prenočimo tudi na avtocestnih postajališčih, posebej označenih postajališčih ob glavnih cestah in na nekaterih javnih parkiriščih. Nekatere turistične točke dovolijo tudi brezplačno parkirišče za nočitev turistov v avtodomih. To pomeni, da nekatere turistične atrakcije gledamo tudi ponoči, ko jih drugi ne morejo.

Samostojno omogoča kuhanje in prihranek denarja med potjo

Dodatna prednosti, ki jo nudi najem avtodoma je tudi v prihranku na hrani in pijači med potjo. S sabo lahko od doma vzamemo veliko izdelkov, ki so v naših trgovinah cenejši, kot v tujini. Izognemo se tudi hranjenju v restavracijah s hitro prehrano, saj vse obroke hitro in enostavno pripravimo kar sami. S tem se strošek za prehrano skoraj razpolovi. Prihranjen denar tako uporabimo za nakup vstopnic za turistične atrakcije.

Sprostitev in uživanje med vožnjo po različnih državah

Vožnja omogoča tudi obisk različnih krajev in držav. Nismo več vezani zgolj na eno lokacijo, temveč lahko obiščemo različne ljudi, različno naravo in različno kulturo. Zaspimo lahko ob pogledu na morje ali pa ob pogledu na gore. Sproti se odločamo, ali se bomo odpeljali v bolj turistična mesta ali v naravo. Potovanje z avtodomom je tudi veliko bolj udobno od potovanja s šotorom, saj smo vedno na suhem in čistem ter nismo odvisni od vremenskih razmer.

Slabosti potovanja z avtodomom

Pred najemom avtodoma se pozanimajmo, ali ima kateri izmed potnikov potovalno slabost. To je največja pomanjkljivost potovanja z avtodomom, ki pa jo lahko rešimo z jemanjem tablet proti slabosti ali pogostim ustavljanjem med vožnjo.

Similar Posts: