Tudi za kakovostne kuhinje akcija ni redkost

Dom

Sestav kuhinje je gotovo precej drag nakup, a ker je kuhinja lahko duša doma, pri njem ne gre skopariti. Pomembno je, da se odločimo za nakup kakovostne kuhinje, saj jo bomo nenazadnje uporabljali dolgo vrsto let.

Če ste vajeni, da je za kuhinje akcija na voljo le v prodajalnah, kjer ne ponujajo zgolj najboljšega, se velja ponovno razgledati. Ni treba, da kupujete le v ogromnih pohištvenih centrih, kjer ves čas oglašujejo razne razprodaje, a so te občutne le pri izdelkih nižje kakovosti. Preverite ponudbo še pri manjših prodajalcih oziroma v salonih, ki so nekoliko bolj butični.

Kuhinje akcija!

Prodajalci nas skušajo privabiti k nakupu na najrazličnejše načine. Oglaševanje z besedami “kuhinje akcija” gotovo pritegne našo pozornost, a potrebno je biti previden. Akcija je zelo splošna beseda in lahko pomeni marsikaj. Pogosto je namreč na voljo za kuhinje akcija, kjer po preračunu ne dobite toliko nižje cene, kot ste pričakovali.

Kje se je najlažje zmotiti?

Če vam pri kuhinji v vrednosti 5.000 evrov ponudijo popust v višini dvajset odstotkov, boste veliko prihranili. Celega tisočaka! Drugod pa je za kuhinje akcija, kjer vam namesto tega podarijo enega od večjih gospodinjskih aparatov, na primer pomivalni stroj. Za tega bi odšteli 500 evrov, pogosto pa gre celo za slabšo napravo, ki jih je vredna morda zgolj 300. Računica je v prvem primeru torej boljša.

Preden se odločite za nakup kuhinje, torej preračunajte, kakšni so dejanski popusti. Nekateri se izplačajo bolj, drugi manj.

Kaj pa razstavni eksponati?

Tudi kuhinje, ki so bile v trgovini že postavljene na ogled, se enkrat ali celo večkrat letno odprodajo. Nekateri trgovci menjajo program v celoti, drugi le sestav ali dva-. Bodite pozorni oziroma v salonu že ob ogledu povprašajte, kdaj se načrtuje odprodaja. Tudi tako lahko pridete do cenejše kuhinje, vsekakor pa je pomembno, da si jo prej ogledate. Preverite, da kuhinja ni poškodovana in si priskrbite predračun za vse tisto, kar boste morali k razstavljenemu eksponatu še dokupi. Znesek je lahko tudi v tem primeru precej visok. Načeloma velja, da se nakup razstavljenih eksponatov izplača le, če dodaten nakup posameznih lesenih elementov ni potreben.

Vas zanima več o ogrevanju s pomočjo plinske kotlovnice? Potem si le preberite naš najnovejši članek na to temo.

Similar Posts: