Laserski tiskalnik

Natančni in vzdržljivi in tiskalniki za zahtevno uporabo

Tehnologija

Tehnologija potiska papirja je močno napredovala v zadnjih nekaj desetletjih. Dolgo časa je veljalo, da so laserski tiskalniki dokaj dragi za nakup in vzdrževanje. Dandanes pa si jih lahko privošči vsakdo, ki želi natančno, zanesljivo in hitro tiskalno napravo. Deluje tako, da ne potrebuje črnila ali drugih tekočih barv. Za svoje delovanje uporablja plastični prah, ki ga zapeče na papir. S tem pa se močno pohitri izdelava črk, vzorcev in drugih elementov, kar je velika prednost. Hitrost delovanja je tudi glavni razlog, zakaj se laserske naprave za tiskanje uporablja v mnogih podjetjih in drugih bolj zahtevnih okoljih.

Laserski tiskalniki uporabljajo tonerje

Veliko ljudi je še vedno v zmoti, da laserski tiskalniki uporabljajo barve. To sicer je načeloma res, vendar za svoje delovanje uporabljajo barvni prah. Tega zapečejo na papir, ki se tudi takoj posuši. Tako ni nevarnosti, da bi umazali aktovko, oblačila ali druge elemente v pisarni.

Laserski tiskalnik s tonerjem
Laserski tiskalniki uporabljajo tonerje.

Barvni prah je sestavljen iz plastičnih delcev, ki so različno obarvani. Načeloma večina laserskih tiskalnikov uporablja samo črno-belo barvo oziroma toner. Dražje izvedbe tiskalnik naprav pa so zmožne tudi potiskati list v barvah.

Laserski tiskalniki so izredno hitri

Morda je najbolj opazna in prepoznana lastnost vseh laserskih tiskalnikov njihova hitrost. So zmožni potiskati tudi do petkrat več strani, kot so jih sposobne črnilne tiskalne naprave. Omenjena lastnost jih naredi izredno privlačne za nakup številnim podjetnikom. Primerni so za okolje, kjer se veliko tiska. To so lahko razna podjetja in druga okolja, kjer je potrebno izdelati veliko količino listin, računov, delovnih nalogov ter drugih dokumentov.

Laserski tiskalniki, ki tiskajo izredno hitro.

Načeloma je tako, da laserski tiskalniki potrebujejo malenkost dlje, da se pripravijo na delo. Ko jih prižgemo se ogrejejo na delovno temperaturo. Nato pa lahko z izredno hitrostjo izdelujejo manj in bolj zapletene potiske listov.

Laserski tiskalniki so zanesljivi

Večina modernih naprav za tiskanje vsebuje tudi drugo tehnologijo, ki je namenjena doseganju višje učinkovitost pri raznih pisarniških opravilih. Tako so izredno priljubljeni multifunkcijski laserski tiskalniki, ki vsebujejo skener, Wi-Fi povezljivost ter druge razne tehnologije za boljšo produktivnost.

Multifunkcijski laserski tiskalniki vsebujejo razne tehnologije za boljšo produktivnost.
Multifunkcijski laserski tiskalniki, ki vsebujejo skener, Wi-Fi povezljivost ter druge razne tehnologije za boljšo produktivnost.

Delujejo izredno zanesljivo in niso potrebni rednega vzdrževanja. Sčasoma je potrebno očistiti notranjost same naprave, vendar to v zelo redkih intervalih. Priporočeno je, da napravo čistimo po priporočilih proizvajalca ali pa nalogo zaupamo izkušenemu računalniškemu servisu.

Bolj stroškovno učinkovit potisk papirja

Nakup tonerja je stroškovno res višji od nakupa kartuš. To pa zato, ker je mogoče s tonerjem natisniti veliko več strani, kot jih lahko s kartušami. Tako bomo tudi prihranili s stroški potrošne opreme za pisarne, saj bomo toner lahko izredno učinkovito izkoristili za izdelovanje slik in raznih listin.

Upoštevati je potrebno tudi, da ima toner neomejeno življenjsko dobo. To pomeni, da lahko laserski tiskalnik uporabimo zelo redko ali pa vsak dan. Kar pa se tiče uporabe kartuš, pa se te sčasoma posušijo in jih moramo zamenjati.

Similar Posts: