Varna uporaba avtomobilskih transportnih sistemov

Avtomoto

Strešni avtomobilski transportni sistemi – prtljažniki in dodatki – uporabnikom nudijo odlično možnost za pridobivanj dodatnega shranjevalnega in transportnega prostora. V vozilih namreč pogosto zmanjka prostora za prav vse predmete, ki jih želimo vzeti s seboj na pot.

Strešni kovčki za avto
Strešni kovčki za avto so še posebej dobrodošla izbira.

Kakovostni strešni kovčki avtomobila na primer hitro ter varno zagotovijo, da imamo dodaten prostor za shranjevanje ter prevoz tovora. Pred izbiro vsakega transportnega sistema za svoje vozilo pa temeljito preverite ustreznost in navodila. Vsekakor so pomembni še nekateri drugi dejavniki.

Izbira ustreznega avto transportnega sistema

Strešni kovčki za avto so še posebej dobrodošla izbira. Pred nakupom ter montažo obvezno preverite, kakšen model kovčka je sploh ustrezen za vaše vozilo. Najbolje je izbrati čim trpežnejšega, takšnega z dolgo življenjsko dobo. Zavedati se morate, da bo moral sistem prenašati tudi manj ugodne pogoje, na primer dež, sneg, zmrzal ter podobno.

Kakovosten material in izdelava sta ključna dejavnika pri izbiri vsakega transportnega sistem za vozilo. Pred nameščenjem je prav tako potrebno pozorno ter temeljito prebrati navodila. Ta so izdelku vedno priložena z namenom pravilne, hitreje in ne nazadnje tudi veliko lažje namestitve.

Pravilna namestitev strešnega kovčka

Pred nameščanjem strešnega kovčka na vaše vozilo najprej temeljite očistite streho. Umazanija namreč preprečuje povsem ustrezno namestitev. Za lažje montiranje boste morali uporabiti določena mazila. Ta delujejo kot lubrikant za lažje nameščanje vijakov ter ostalih elementov.

Z mazilom lahko dobro zavarujete tudi vijake in matice. Ti so posledično zaščiteni pred zunanjimi vplivi, kot so veter, dež, sneg. Po montaži je treba obvezno preveriti, ali so strešni kovček in njegovi dodatki dovolj trdno pritrjeni.

Teža tovora na vozilu

Strešni kovčki so praviloma lahko izjemno prostorni. Zato vam ponujajo obilico prostora. Vsekakor pa morate paziti na končno težo, ki v nobenem primeru ne sme preseči dovoljene. Obvezno upoštevajte strešno otežitev za vozilo, ki ga predpisuje proizvajalec vozila.

Ne nazadnje je treba paziti tudi na samo višino strešnega sistema. Z uporabo transportnih sredstev na strehi se spremenijo pogoji pa tudi sam način vožnje. Zaradi večje višine je avto veliko bolj občutljiv na bočni veter. To je treba predvsem upoštevati pri vožnji na vetrnih območjih ter pri vožnji čez mostove.

Preberite si še naslednji članek: Pravilni načini prevažanja koles z avtomobilom

Za večino ljudi so strešni nosilci za kolesa odlična izbira za prevažanje koles. Temu je večinoma tako, saj nam omogočajo, da izkoristimo prostor na strehi. 

Similar Posts: