Avtomobilske verige za sneg

Avtomobilske verige za sneg za boljši oprijem koles

Avtomoto

V prtljažnem delu svojega avtomobila verjetno s seboj prevažate marsikaj. Nekateri pripomočki so manj uporabni, drugi bolj, med njimi so tudi takšni, ki so skorajda obvezen kos opreme. Precej vas je, ki v zadnjem delu vozila s seboj prevažate tudi verige za avto za sneg.

Avtomobilske verige za sneg lahko dobro pripomorejo k boljšemu oprijemu koles, in to pri nizki kakovostni cestne površine. Natakniti jih je potrebno na kolesa avta, na primer ko so ceste zasnežene ali na zaledenelih vzpetinah, odsekih poti, ki so prekrite z veliko umazanije.

Vrste avto verig za sneg

Avto verige za sneg so na voljo v več vrstah. Katalogi proizvajalcev tako vključujejo pripomočke za tovorna, osebna pa tudi gospodarska in terenska vozila. Med seboj se razlikujejo predvsem po maksimalni dovoljeni vrednosti obremenitve. Omenjeni pripomočki se običajno v kompletih prodajajo po dva ali štiri.

Avtomobilske verige za sneg iz kovine
Avtomobilske verige za sneg iz kovine se lahko izvrstno spopadajo s terenskimi površinami, kljub temu pa zahtevajo premikanje pri precej nizkih hitrostih.

Avtomobilske snežne verige so lahko narejene iz različnih materialov. To je lahko najlon, jeklo ali plastika. Tiste iz kovine se sicer lahko izvrstno spopadajo s terenskimi površinami, kljub temu pa zahtevajo premikanje pri precej nizkih hitrostih. Obenem takšne snežne verige za avto zaznamuje precejšnja teža, posledično sta otežena njihova namestitev, prav tako shranjevanje.

Elastični materiali za avto snežne verige so manj učinkoviti v razmerah makadamskih in lepljivih površin, a so bistveno preprostejši za uporabo.

Velikost avtomobilskih snežnih verig

Avtomobilske verige za sneg se med seboj razlikujejo tudi po velikosti. Če so neprimerno velike za kolesa vašega vozila, lahko to poškoduje elemente vzmetenja, krmilnega mehanizma pa tudi elemente zavornega sistema.

Lastnosti snežne verige so odvisne predvsem od njenega vzorca. Lahko imajo ravne člene, ki se nahajajo pravokotno glede na robove koncev gume oziroma pnevmatike. Temu rečemo vzorec lestve in je povsem primeren za blatna območja, a ni tako učinkovit na zasneženi cesti.

Kako izbrati prave avtomobilske verige za sneg za vaše vozilo?

Vzorec trikotnika na snežnih avto verigah je primerna izbira za optimalno zasnežene ceste, a se takšne avto verige precej slabše spopadajo z umazanijo. Romboidni vzorec na njih pa dobro poskrbi za izvrsten stik s površino ceste, a se lahko uporablja zgolj pri nižjih hitrostih vozila.

Pri izbiri primernih snežnih verig za vaš avtomobil, vam lahko pomagajo strokovnjaki iz specializirane trgovine z avto deli in pripomočki.

Similar Posts: