Finance 21. Stoletja

Darila in promocija Finance Zanimivosti

V sodobnem svetu, se na poslovnem in finančnem področju dogajajo ogromne spremembe. Delnice, obveznice, krediti, nakupi, prodaje itd. So postali naša stalnica v sodobnem življenju. Vse se nekako vrti v zraku, nič oprejemljivega pa vseeno vrednega bogastva. Naš svet postaja virtualen in temu mislim, da se ne moremo izogniti. Vse poteka preko računalnikov oz. Interneta, sedaj lahko še položnice plačujemo preko interneta, kar je vse prej kot slabo, ampak osnovne stvari, kot je bilo naprimer plačevanje položnic, je sedaj izumrlo. Vse poteka hitreje, celoten svet in vsi ljudje na njem smo programirani, da delamo v najvišji prestavi, dokler le lahko. Potem nas invalidsko upokojijo, ker se nam malo »utrže« ali pa se kako drugače fizično poškodujemo in nismo več uporabni za stroj, ki melje vse pred seboj.

Vprašanje je, kam vse to pelje? Vseeno je treba razumeti, da smo zelo napredovali v zadnjih letih, tako na poslovnem, razumskem, kot tudi v zdravstvenem pogledu, pa vseeno drvimo naprej s svetlobno hitrostijo. Zakaj se nebi malo umirili, ustavili konje za nekaj časa, da se lahko ozremo okoli sebe in dojamemo kje sploh smo in kaj pravzaprav sploh počnemo. Po drugi strani, pa smo ljudje lahko zelo zadovoljni z našim razvojem, saj nam zdravstvo, ki je res močno napredovalo omogoča bolj kvalitetno in daljše življenje, ki si ga zaslužimo. Toda kaj ko se potem vse spet konča pri denarju, ko so nekatere operacije predrage itd., to so nezaslišane stvari, saj je zdravje na prvem mestu in bi moralo biti seveda vse brezplačno, tkod tudi zdravniki morajo on nečesa živeti, mar ne?

Hrvatski: Čvor Delnice
Hrvatski: Čvor Delnice (Photo credit: Wikipedia)

Ljudje bomo morali ignorirati svet okoli sebe in se posvetiti svojim najbližjim in z njimi preživeti kar najlepše življenje, ki si ga lahko omogočimo. Kakšen projekt ali dva, da se prisluži dovolj denarja, potem pa seldi uživanje in lepo življenje, ki si ga vsi želimo.

Similar Posts: