Kako ustrezno shranjevati tonerje

Tehnologija

Tonerji vsebujejo barvilo v prahu. Posledično nas niti ne skrbi, da bi se lahko takšno sredstvo za tiskanje izsušilo. Kljub temu pa lahko pride do nezaželenih težav, zato jih je treba shranjevati na primernem mestu. Praviloma se jih mora hraniti v suhem in v dovolj hladnem prostoru. Prav tako morajo biti zapakirani v orignalni embalaži.

Kaj vsebujejo tonerji?
Tonerji vsebujejo barvilo v prahu.

Če se tonerji shranjujejo v originalni embalaži, so še dodatno zaščiteni pred najrazličnejšimi vplivi iz neposredne okolice. Še posebej pomembno je, da jih ne dobi vlaga. Ta lahko najde pot skozi prav vsako luknjo, čeprav je še tako majhna.

Primerna hladna temperatura za hrambo tonerjev

Suh prostor in originalna embalaža pa še nista povsem zadostna pogoja, da tonerji ostanejo takšni, kot morajo biti. To dvoje je treba nujno kombinirati tudi s primerno hladno temperaturo zraka v prostoru. Najbolje je, če se jih hrani v prostoru, kjer je temperatura nekoliko nižja od sobne. V prav nobenem primeru torej ne smejo biti izpostavljeni visokim temperaturam.

Tonerjev prav tako ne smemo shranjevati v bližini teles, ki oddajajo toploto. Torej jih ne shranjujemo v bližini radiatorjev in podobnih naprav. Ne sme se jih izpostavljati sončnim žarkom, ker se tonerji lahko močno ogrejejo. Slednje povzroča okvare na njih.

Katero vrsto tonerja izbrati

A še preden poskrbite za dovolj varno shranjevanje tonerjev, se je pri nakupu treba odločiti za primerno vrsto. Če imate podjetje, kjer je kakovost tiskanja še posebej pomembna, se je najbolje odločiti za originalne tonerje. Še posebej, če se na primer ukvarjate s tiskanjem načrtov ali kaj podobnega. V nasprotnem primeru lahko posegate tudi po drugih alternativah tonerjev. Na razpolago so vam tudi obnovljivi ali kompatibilni tonerji.

Natančni in vzdržljivi in tiskalniki za zahtevno uporabo

Večina kupcev se odloča za nakup obnovljenih tonerjev. Zavedajo se namreč, da s tem naredijo marsikaj koristnega tudi za druge in ne samo za sebe. Če vam kakovost tiskanja torej ni na prvem mestu, so kompatibilni tonerji odlična izbira. Dobro pa je, da sredstva za tiskanje kupujemo na zalogo, saj je precej neprijetno, če nam jih zmanjka ob neustreznem času. Pri nakupu na zalogo pa lahko prihranimo tudi kar nekaj denarja. In ker so tonerji občutljiva sredstva, jih je torej treba hraniti na ustreznih mestih.

Preberite si še naslednji članek: Gostovanje spletnih strani v virtualnem okolju

VPS gostovanje oz. najem virtualnega strežnika na hitrih SSD diskih. Najem VPS strežnika je tudi racionalna odločitev saj prihranite precej denarja.

Similar Posts: