Kako ustrezno izbrati čelado za skuter

Avtomoto

Uporaba čelade pri vožnji z motorjem vas lahko obvaruje tudi pred resnejšimi poškodbami. Četudi se s skuterjem zapeljete samo do najbližje prodajalne, je uporaba čelade zelo zaželena. Vsekakor pa mora biti čelada za skuter ustrezno velika. Prevelika ali premajhna čelada vas niti slučajno ne bo obvarovala tako, kot tista, ki vam popolnoma ustreza glede na velikost vaše glave.

Čelada za skuter
Četudi se s skuterjem zapeljete samo do najbližje prodajalne, je uporaba čelade zelo zaželena.

Čelada za skuter ali kateri koli drug tip motorja mora vašo glavo pokriti v celoti. S tem si boste ustrezno zaščitili tudi obraz. Dobrodošla je dobra ventilacija, ki vam bo omogočala lažje dihanje ter preprečevala nabiranje meglice na vizirju. Čelada za motor mora biti narejena iz močnih materialov, ki vas bodo primerno ščitili tudi pred hujšimi udarci. Če je le možno, naj ima motorska čelada barvne vzorce, ki odbijajo svetlobo.

Uporaba čelade za skuterje za krajše vožnje

Na trgu vam je na voljo čelada za skuter, ki vam bo zaščitila samo vrh in obe strani glave. Strokovnjaki vam takšno vrsto čelade priporočajo samo za krajše vožnje. Če pa je le mogoče, si raje izberite čelado, ki ima odstranljiv vizir. Takšna motorna čelada ponuja odlično zaščito ter mobilnost obenem.

Skuter čelada za učinkovito zaščito oči

Čelada za skuter mora dobro poskrbeti tudi za zaščito oči oziroma obraza. Če vam takšna čelada ni na dosegu, so prav tako dobra izbira tudi varnostna očala. Ta vas bodo učinkovito obvarovala pred letečimi nevarnostmi iz okolja, na primer pred žuželkami, peskom, kamni.

Varnostna očala ali čelada za skuter, ki dobro zaščiti obraz in oči, vam olajša vožnjo tudi zato, ker vas dobro zaščiti tudi v primeru vetra. Pomembno pa je, da očala ne zastirajo pogleda na cesto, da so odporna proti lomljenju in da ne motijo nošnje čelade ter se ustrezno prilegajo na vašo glavo.

Velika izbira čelad za skuter

Čelada za skuter vam je na voljo v specializiranih prodajalnah, kjer lahko izbirate med najrazličnejšimi tipi. Pri izbiri naj vam vedno pomagajo izkušeni prodajalci, čeprav veste, kaj je dobra čelada za skuter.

Po drugi strani pa si lahko čelado za skuter naročite kar po spletu. Pobrskajte med izdelki v spletni prodajalni yogi.si, kjer boste naleteli na čelade za motorje vrhunskih prodajalcev.

Preberite si še naslednji članek o kovčkih za motor.

Similar Posts: