Digitalni certifikat za varovanje podatkov na naši spletni strani

Tehnologija

Ohranjanje varnosti spletne strani se nam morda sprva ne zdi zelo pomembno. Hitro pa je mogoče opaziti, da različni nepridipravi neprestano hlastijo po občutljivih podatkih na strežniku. Tako je pomembno, da poskrbimo za varnost naše spletne strani z modernimi orodji in tehnologijami. Veliko je mogoče storiti, če imamo nameščen SSL certifikat, saj ta onemogoči hekerjem, da bi ukradli bančne in druge podatke strankam. To je tudi razlog, da večina plačilnih kartic zahteva uporabo omenjenega certifikata, če želimo koristiti njihove storitve.

Potrdilo SSL je digitalno potrdilo, ki se uporablja za preverjanje identitete spletnega mesta.

Varna spletna stran uživa večje zaupanje strank

Vsaka spletna stran je veliko bolj priljubljena, če svojim uporabnikom zagotavlja varnost in zasebnost. To je tudi glavni namen namestitve SSL certifikata, saj naredi vse informacije hekerjem popolnoma nevidne. To stori tako, da zašifrira pretakajoče podatke med strežnikom, kjer se nahaja spletna stran in uporabniki strani. 

Višja varnost spletne strani bo privabila več potencialnih kupcev. To pa zato, ker uporabniki ne bodo bili opozorjeni s strani svojega brskalnika, ki ga uporabljajo, da je spletna stran nezavarovana.

SSL certifikat potrdi našo identiteto

Sekundarna naloga vsakega SSL certifikata je ta, da potrdi identiteto določenega podjetja. To stori tako, da poveže fizično lokacijo podjetja z domeno spletne strani, ki jo uporablja. Omenjen proces traja nekaj časa – od ene ure do nekaj ur. Aktivirati je mogoče omenjen certifikat tudi na spletnih straneh, ki ga trenutno ne uporabljajo. Ko se končna postopek overjanja domene in lokacije podjetja, se prikaže poleg URL naslova naše spletne strani zaklenjena ključavnica. Če nanjo kliknemo, nam ta sporoči, da je povezava do določene spletne strani zavarovana. To pomeni, da lahko varno uporabljamo plačilne kartice in druga plačilna sredstva, če seveda nimamo okuženega računalnika z virusi ali drugimi nezaželenimi programi.

Certifikat SSL izboljša vidljivost naše spletne strani

Moderni spletni iskalniki uporabljajo številne protokole z namenom zaščite svojih uporabnikov. Spletne strani brez SSL certifikata so uvrščene nižje v iskalne rezultate, ko naredimo poizvedbo za določen artikel, storitev, besedno zvezo ipd. To nikoli ni optimalno, saj želimo, da je naša spletna stran vidna vsem rednim in potencialnim strankam.

Namestitev SSL certifikata je hitra in ne zahteva veliko tehničnega znanja. Še vedno pa je priporočljivo, da to stori administrator ali tehnik, ki skrbi za našo spletno stran.

SSL certifikat je potreben za uporabo plačilnih kartic

Industrija plačilnih kartic določa PCI/DSS zahteve, kar pomeni, da moramo slediti smernicam in tehnologijam, če želimo omogočiti uporabo plačilnih kartic na naši spletni strani. Namestitev SSL certifikata je ključna zahteva, saj bomo tako omogočili varno plačevanje strankam za izdelke in storitve, ki jih ponujamo na spletni strani .

Najbolje je, če ustvarjamo novo spletno stran, da pri izbiri strežnika zakupimo tudi SSL certifikat. Nekatere izvedbe certifikata so brezplačne, druge pa plačljive. Lahko pa ga namestimo tudi na že obstoječo stran, kot prej omenjeno, da zagotovimo njeno varno delovanje.

Similar Posts: