Prednosti uporabe zunanjega spominskega medija

Tehnologija

Moderni računalniki postajajo vedno bolj zmogljivi in zanesljivi. Dandanes imajo tudi trdi disk in SSD-ji vedno večje kapacitete spomina. Tukaj govorimo tudi o več terabajtih, ki jih večinoma nikoli ne zapolnimo. To nas lahko zavede, saj pomislimo, da ne potrebujemo zunanji trdi disk za hrambo naših informacij. Obstaja pa mnogo razlogov, zakaj ga je dobro imeti in kako nam lahko prihrani veliko nepotrebnih težav. V tem članku se bomo posvetili nekaj glavnim razlogom, da imamo vedno pri sebi zunanji trdi disk. Obenem pa si bomo ogledali nekaj ključnih specifikacij na katere moramo paziti pri nakupu.

Pomožni trdi disk

Zunanji trdi disk pride največkrat do pomena, ko potrebujemo pomožni trdi disk. Na njem imamo lahko shranjene varnostne kopije iz našega računalnika, ki je prenehal delovati. Tako bomo lahko nadaljevali z delom, ne da bi morali več časa čakati na reševanje podatkov. Zunanji trdi disk lahko tudi uporabimo kot medij na katerem je nameščen pomožni operacijski sistem. Včasih je to dovolj, da rešimo podatke z prenosnika ali namiznega računalnika, ki noče več naložiti svojega operacijskega sistema.

Z varnostnim kopiranjem lahko:

  • Imamo vse informacije, ki jih potrebujemo za delo, pri sebi
  • Hitro usposobimo računalnik, ki se mu je porušil operacijski sistem
  • Pričnemo z delom na drugem računalniku, saj imamo vse podatke na zunanjem mediju

Kapaciteta igra pomembno vlogo

Včasih želimo veliko količino podatkov s seboj prenašati. To je lahko zaradi osebnih ali poslovnih razlogov. Zunanji trdi disk nam doda to možnost, saj nanj lahko prenesemo skoraj vse, kar želimo. Odvisno je seveda od kapacitete samega diska, ki je lahko vse od 500GB do več terabajtov. Spominske medije lahko po kapaciteti razdelimo nekako takole:

  • 500 GB

Primerno za prenašanje slik, filmov in programov. Niso pa priporočljivi za varnostno kopiranje, saj imajo premalo prostora.

  • 1TB ali 1000 GB

Odlični za varnostno kopiranje in povečanje kapacitete našega vgrajenega trdega diska.

  • 2 TB+

Take trdi diski so primerni za shranjevanje vseh podatkov, saj imajo ogromno kapaciteto.

Priporočamo, da kupimo zunanji trdi disk pri preverjeni trgovini, ki ima ročne izbrane in pregledane produkte v ponudbi. Na spletni strani www.anni.si bomo našli vso možno računalniško periferijo in še mnogo več.

Similar Posts: