Brezžični domofoni ne potrebujejo napeljave

Povečajmo varnost svojega doma

Dom

Razvoj moderne tehnologije nam je omogočil uporabo mnogih novih orodij, ki povečajo našo varnost in udobje, ko smo doma. Izmed najpomembnejših iznajdb so domofoni, saj nam omogočajo dvosmerno komunikacijo z osebo, ki želi vstopiti v našo hišo ali stanovanje. Današnji svet je poln prevarantov in tatov, ki čakajo na priložnost, da nas okradejo. Uporaba varnostne tehnologije pa prepreči njihove nezaželene načrte, da bi se uresničili. Sam sistem je namenjen temu, da po volji odvrnemo goste, ki niso najavljeni ter ljudi, ki se nam zdijo sumljivi.

Vedno več ljudi uporablja domofon v svoji hiši ali stanovanju

Današnja ponudba domofonov se razteza od najbolj preprostih sistemov do bolj naprednih. Nekateri lahko prenašamo samo zvok, drugi pa tudi sliko. Veliko je odvisno od naših želja in sredstev, ki jih želimo porabiti za zagotavljanje varnosti našega doma. Strokovnjaki priporočajo, da je bolje kupiti domofone, ki imajo sposobnost prenosa slike.

Brezžični domofoni
Brezžični domofoni za hiše, pisarne in večstanovanjske objekte

Tako zagotovimo, da bomo prepoznali osebo, ki želi vstopiti v našo nepremičnino, še preden odpremo vrata. Poznamo brezžične in žične sisteme, ki so primerni za različne uporabnike. Vsak ima prednosti in slabosti, ki je dobro, če jih poznamo preden se odločimo za nakup.

Žični domofoni potrebujejo napeljavo

Pri uporabi žičnih domofonov se je potrebno zavedati, da bomo potrebovali napeljavo. Če je sama naprava nameščena na zunanji steni ograje, ki se nahaja pred našo hišo, bomo morali napeljati električno žico do naše hiše.

Video: Vrste domofonov

To načeloma ne predstavlja težave, je pa res, da morda poviša stroške vgradnje, če bomo za to nekoga najeli. Prednost je to, da imamo vedno na voljo solidno povezavo in visoko kakovost prenosa zvoka in slike. Obenem pa našega domofona ne morejo ovirati pri delovanju različne naprave, kot so pametni telefoni, radii ipd.

Brezžični domofoni ne potrebujejo napeljave

Včasih ni možno namestiti domofona v nekatere nepremičnine. To nam lahko preprečujejo želje oziroma pravila lastnikov ali pa same postavitve ograje, vhodnih vrat in drugih elementov pred nepremičnino. V tem primeru je idealna rešitev brezžični domofon, saj ne potrebuje povezave z žico.

Preberi si še naslednji članek: Vse prednosti tehničnega kamna

Vsem tehničnim kamnom je skupno, da so izdelani s posebnimi procesi kar jim zagotavlja veliko trdnost, izjemno majhno poroznost in številne druge prednosti.

Zunanja in notranja enota se povežeta preko 2,4GHz ali bluetooth povezave, ki nudi zanesljiv prenos slike in zvoka. Res je, da osnovni modeli podpirajo komunikacijo do nekaj deset metrov. Poznamo pa tudi bolj napredne modele, ki jim tudi daljše razdalje ne povzročajo težav.

Brezžični in žični domofoni omogočajo dvosmerno komunikacijo

Napredne varnostne funkcije domofonov omogočajo dvosmerno komunikacijo med nami in našimi obiskovalci. Tako lahko goste prosimo, da se predstavijo, ne da bi jih bilo potrebno spustiti v naš dom. Vgrajen mikrofon prenaša zvok na jasen in glasen način, tako da brez težav slišimo glas obiskovalca.

Nekateri domofoni imajo vgrajeno tudi kamero, ki nam omogoča lažjo prepoznavo človeka, ki stoji pred vhodom v naš dom. Tako lahko vidimo in slišimo obiskovalce, oni pa nas ne vidijo, ampak samo slišijo, kar pomeni, da je komunikacija varna in učinkovita.

Similar Posts: