Kos pohištva, ki ga lahko najdemo po vsem svetu

Dom

Kljub močnim kulturnim razlikam lahko najdemo številne kose pohištva v vsakem delu sveta. Ritual uživanja hrane praznujejo mnoge civilizacije po svetu pri katerih je jedilna miza nepogrešljiva. Ob hranjenju pa tudi poteka pomembna socialna interakcija med vsemi udeleženci, saj predstavlja idealno priložnost za deljenje izkušenj, izboljšanje odnosov, tvorjenje novih prijateljstev ipd. V tem članku bomo opisali vse pomembne naloge omenjenega kosa pohištva vsake kuhinje ali jedilnice, da razčistimo, zakaj je to tako pomemben element vsakega doma.

Uživanje obrokov skupaj za mizo
Veliko raziskav je bilo opravljenih na temo dejavnikov, ki ojačajo vezi v družinski enoti. Skoraj vedno je bilo prvo uživanje skupnih obrokov.

Jedilna miza ojača vezi med družinskimi člani

Veliko raziskav je bilo opravljenih na temo dejavnikov, ki ojačajo vezi v družinski enoti. Skoraj vedno je bilo prvo uživanje skupnih obrokov. Že starodavne civilizacije so imele običaj skupnega hranjenja ob jedilni mizi za vse člane v družini. To je še posebej pomembno pri vzpostavitvi odnosov med otroci in starši. Zdrava komunikacija je ključ do uspešno sodelujočih ljudi, ki živijo pod isto streho. Sama miza pa ni namenjena samo prehranjevanju, ampak je tudi odlična za pogovore, igranje namizni iger ipd.

Miza v naši jedilnici nas primora k uživanju bolj zdrave hrane

Dandanes so obveznosti vsakega posameznika dokaj časovno obremenjujoče. Tako je najlažje, če ob prihodu domov pojemo nekaj na hitro. To je v večini primerov dokaj nezdravo, saj je hitra hrana brez vsebine mineralov, vitaminov in drugih pomembnih elementov. Ob prisotnosti mize v kuhinji pa je veliko večja možnost, da si raje kaj skuhamo, spečemo ali pripravimo zdrav hladen obrok ter ga v miru pojemo. Pri tem se tudi lahko sprostimo s pogovorom z našim partnerjem ali drugimi družinskimi člani. Vse to pa ima pozitiven učinek na naše fizično in psihično stanje, saj se spočijemo, delimo svoje izkušnje dneva z drugimi ljudmi ter potešimo svojo lakoto in žejo za mizo v kuhinji.

Izbira kuhinjske mize po vašem okusu

Ko sedimo za jedilno mizo se lahko posvetimo sebi in drugim ljudem okoli nas

Zadnja leta vse več ljudi preživi veliko časa za računalniškim zaslonom. Ob prostem času pa skoraj vsak izmed nas uporablja svoj telefon. To je lahko dokaj škodljivo, če si od časa do časa ne vzamemo odmora. Sedenje za jedilno mizo pa lahko izkoristimo za trenutek premora od tehnologije. Tako se umirimo in  razmislimo o stvareh, ki so zares pomembne. Ta čas je mogoče tudi izkoristiti za globoke in drugače pomembne pogovore z ljudmi, ki jih imamo radi. Odklop od modernega sveta je zelo pomembno za naše telo, kot tudi naše oči, saj jih gledanje v računalniških zaslon hitro utrudi.

Preberite si tudi članek Kam vse se lahko nameščajo vgradna svetila

Vgradna svetila so samo ena od vrst ali podkategorij razsvetljave, ki se lahko izjemno učinkovito vključuje tako v notranje kot tudi zunanje prostore.

Similar Posts: