Napreden vmesnik za nadzor spletne strani

Tehnologija

Eden izmed največjih izzivov pri in po vzpostavitvi spletne strani je njeno upravljanje. To je lahko dokaj težavno, če to delamo ročno preko manipuliranja kode ali oddaljene pomoči. Dejstvo pa je, da bomo vedno mogli spremeniti katerega izmed parametrov, če želimo, da bo sama stran delovala gladko. Pri tem pa lahko uporabimo cPanel, ki ga ponujajo mnogi gostovalci spletnih strani. To je napreden vmesnik, ki nam bo omogočil popoln pregled nad našim delom strežnika, elektronskimi poštnimi računi, gradniki naše spletne strani ipd.

cPanel vmesnik
Ena izmed največjih prednosti uporabe cPanel vmesnika je ta, da je izredno pregleden.

Preprosta uporaba vmesnika cPanel

Ena izmed največjih prednosti uporabe cPanel vmesnika je ta, da je izredno pregleden. Temu je tako, saj je bil narejen z namenom preprostosti uporabe za neizkušene ter izkušene uporabnike. Tako nam je omogočeno, da hitro najdemo točno to, kar iščemo. Sam vmesnik pa je tudi odziven, saj deluje na podlagi Linux operacijskega sistema. 

Pri uporabi cPanel-a bo tako lahko vsak uporabnik hitro in brez težav izdelal nove elektronske poštne račune, manipuliral z datotekami, manipuliral z podatkovnimi bazami na strežniku ipd. Pri tem pa nam bo vedno na voljo statistika obiska naše spletne strani ter tudi trenutna obremenjenost našega dela strežnika.

Gradnike lahko namestimo zelo hitro

Dandanes večina spletnih strani uporablja različne vrste gradnikov za postavitev kode. Tako same strani niso več napisane v goli HTML 4 ali HTML 5 kodi, ampak se ta koda nahaja znotraj gradnikov, kot so WordPress, Drupal, Joomla ipd. Te lahko namestimo na več načinov, najlažje pa je z uporabo cPanel vmesnika.

Prej omenjene gradnike lahko namestimo z nekaj preprostimi kliki. Tako bomo lahko pričeli z ustvarjanjem spletne strani skoraj nemudoma. To pa je izredno priročno, če bi se radi lotili izdelave spletne strani sami.

Močna zaščita pred virusi in spletnimi napadalci

Ker cPanel-a deluje na Linux osnovi, ima vgrajenih veliko funkcij. Izmed teh sta zelo pomembni antivirus ter požarni zid. Te ščitita našo uporabo vmesnika pred napadalci in virusi, kar je zelo pomembno za ohranjanje varnosti na spletu.

Bolj napredne funkcije vmesnika pa tudi vključujejo:

  • Prenos vsebine spletne strani na drug strežnik
  • Izdelava varnostnih kopij naše spletne strani
  • Ustvarjanje pod-domen
  • Upravljanje in manipuliranje s podatkovnimi bazami

Kompatibilnost s spletnimi brskalniki

Dejstvo je, da ima vsak izmed uporabnikov računalnika drugačne zahteve in navade. Te pa so hitro pokažejo v uporabi spletnega brskalnika. Spletni brskalniki imajo različne zmogljivosti in funkcije. Srečo pa je možno cPanel uporabljati na Windows, Mac, Android, Linux in drugih operacijskih sistemih. Pri tem pa lahko tudi uporabljamo različne spletne brskalnike.

Na naslovu www.plus.hr je možno zaslediti vrhunsko ponudbo gostovanja spletnih strani z vgrajenim cPanel-om. Pri nakupu gostovanja pa je možno tudi izbrati domeno ter SSL certifikat.

WordPress je ena najbolj popularnih platform za postavitev spletnih strani in ga lahko označimo kot odprtokodni sistem za upravljanje vsebin. WordPress optimizacija je zelo preprosta, kar prinaša še dodatni plus.

Similar Posts: