integralna motoristična čelada

Kakšne so integralne čelade

Avtomoto

Vsi tisti, ki obožujete vožnjo z motorjem in obenem prisegate na najvišjo mero varnosti, ste zagotovo seznanjeni s tem, kaj so to integralne čelade. Tudi sicer vam je povsem jasno, kako pomemben del opreme na sploh predstavlja dobro izbrana moto čelada. Sicer pa je takšna oprema predpisana tudi z zakonom.

Za vse tiste, ki pa ne veste, kaj pomeni integralna čelada, pa si zapomnite, da je to vrsta čelade, ki je zagotovo daleč najbolj varna čelada med vsemi vrstami. Narejena je iz kompozitnih materialov ali iz termoplastike. Je homologirana in dosega visoke standarde.

Čelada obvezna tudi pri uporabi skuterja

Ne glede na to, kateri tip motorja vozite oziroma uporabljate, bi pravzaprav morali vedeti, kaj so integralna čelade oziroma da je uporaba takšne opreme na sploh obvezna. Tudi na skuterju je torej čelada obvezna. Kakovostno izbrana tovrstna oprema je v prvi vrsti namenjena učinkoviti zaščiti glave ob morebitnem padcu.

Integralna čelada je zagotovo daleč najbolj varna čelada med vsemi vrstami.

Zavedati se morate, da lahko do precej hudih poškodb lahko pride tudi ob nižjih hitrostih. Najbolj nevarne poškodbe pa se navezujejo ravno na glavo. Posledično je še toliko pomembneje izbrati primeren model čelade. Ponujati mora čim boljšo zaščitno funkcijo. Enako pomembna je tudi velikost.

Prileganje čelade glede na glavo uporabnika

Za vse čelade, tudi za integralne, mora veljati, da se čim bolje prilagajo posameznikovi glavi. Le na takšen način je namreč glava dovolj učinkovito oziroma dovolj dobro zaščitena. Obenem mora biti izbrana čelada udobna, ne nazadnje mora biti lastniku tudi všeč vizualno. Za slednje lahko odlično na primer poskrbijo številni izjemno atraktivni motivi ter barve.

Na sploh pa je pri izbiri čelade ključnega pomena, da upoštevate torej tudi to, kakšen tip motorja vozite. Obenem tudi, kakšen je pravzaprav vaš način oziroma slog vožnje, kje se najpogosteje z motorjem vozite. Da boste res dovolj varni, pa je pomembno dovolj dobro izbrati tudi drugo motoristično opremo.

motoristične integralne čelade
Za vse čelade, tudi za integralne, mora veljati, da se čim bolje prilagajo posameznikovi glavi.

Kjer kupiti kakovostno čelado in drugo motoristično opremo

K sreči je tudi na našem trgu kar nekaj odličnih ter dobro založenih moto prodajaln. V njih so vam na voljo tako integralne čelade kot tudi drugi tipi čelad. Prav tako pa si lahko zagotovite tudi vrhunsko moto opremo, na primer moto oblačila ter moto obutev.

Similar Posts: