Kako vam lahko pomaga Google Ads?

Tehnologija

Kot lastnik podjetja vedno iščete načine, kako doseči več strank in povečati obseg poslovanja. Pri tem vam lahko pomagajo oglasi Google. Google Ads oglaševanje je spletna oglaševalska platforma, ki podjetjem omogoča ustvarjanje oglaševalskih kampanj, ki ciljajo potencialne stranke na podlagi njihovih iskalnih izrazov. Ko nekdo išče nekaj, kar je povezano z vašim podjetjem, se lahko vaš oglas prikaže na vrhu strani z rezultati iskanja.

Google Ads je učinkovit način za doseganje potencialnih strank, ki aktivno iščejo izdelke ali storitve kot so vaši.

Oglasi Google so lahko učinkovito orodje za doseganje novih strank, vendar je pomembno, da razumete, kako deluje, preden začnete. V tem vodniku boste našli pregled oglasov Google in ugotovili, kako lahko koristijo vašemu podjetju. Ste pripravljeni začeti uporabljati oglase Google Ads? Še danes se prijavite na brezplačen račun.

Kaj je Google Ads?

Google Ads, prej znan kot Google AdWords, je platforma, na kateri lahko podjetja ustvarijo oglaševalske kampanje, ki ciljajo potencialne stranke na podlagi njihovih iskalnih izrazov. Kot pove že ime, se ti oglasi prikažejo na vrhu strani z rezultati iskanja, ko nekdo išče nekaj, kar je povezano z vašim podjetjem ali izdelkom.

Kako delujejo Googlovi oglasi?

Oglasi Google Ads imajo dva glavna dela: ključne besede in sam oglas. Če želite ustvariti oglasno kampanjo, najprej izberete ključne besede, povezane z vašim podjetjem ali izdelkom, nato pa napišete besedilo za oglase, ki se bodo prikazali, ko bodo potencialne stranke iskale te ključne besede. Določite tudi proračun, koliko ste pripravljeni porabiti za vsak klik, kar določa, kje in kako pogostobodo vaši oglasi prikazani v rezultatih iskanja.

Oglasi v Googlu so lahko učinkovit način za doseganje novih strank ali povečanje števila poslov pri obstoječih strankah. Če želite izvedeti več o tem, kako lahko oglase Google uporabljate za svoje podjetje, se še danes prijavite na brezplačen račun.

V kakšnih formatih so oglasi Google?

Obstajata dve glavni vrsti oglasov Google: besedilni in prikazni oglasi. Besedilni oglasi so najpogostejša vrsta oglasa in so sestavljeni iz besedila, ki ga napišete, ter iskalnih izrazov, ki so sprožili oglas (t. i. ključne besede). Ti oglasi so prikazani na vrhu rezultatov iskanja skupaj z drugimi organskimi povezavami, pri čemer je najpomembnejša vsebina oglaševalca prikazana prva. Prikazni oglasi so večji grafični oglasi, ki vključujejo več slik ter besedilo in druge vizualne elemente, kivam omogočajo, da posredujete več informacij o svojem podjetju. Ti oglasi se običajno pojavljajo na straneh spletnih strani, lahko pa so tudi v mobilnih aplikacijah, igrah ali videoposnetkih.

Poleg besedilnih in prikaznih oglasov obstaja še več drugih oblik oglasov, ki jih Google omogoča podjetjem:

  • Video oglasi se prikažejo pred ali med video vsebinami partnerskih kanalov YouTube ali na straneh z rezultati iskalnikov za določene ključne besede.
  • Nakupovalni oglasi omogočajo uporabnikom, da kupijo izdelke neposredno na oglaševalčevem spletnem mestu, ne da bi zapustili Google. To je še posebej uporabno za spletna mesta za e-trgovino, ki želijo, da stranke kupujejo neposredno prek njihovega spletnega mesta in ne prek tretjega prodajalca.

Spletna optimizacija je postopek, s katerim spletno mesto postane čim bolj učinkovito in uspešno. To lahko vključuje vse od zmanjšanja velikosti spletnih strani, da se hitreje naložijo, do izboljšanja načina organizacije in predstavitve vsebine spletnega mesta.

Pri optimizaciji spletnega mesta je treba upoštevati veliko različnih dejavnikov.

Google oglaševanje in izdelava spletne strani oziroma trgovine sta dva pomembna elementa, ki sta ključna za uspešno poslovanje na spletu. Obe imata namreč pomembno vlogo pri privabljanju potencialnih kupcev in prepričevanju, da kupijo vaš produkt ali storitev.

Izdelava spletne strani oziroma trgovine je temelj uspešnega poslovanja na spletu, saj gre za prvo stvar, ki jo potencialni kupci vidijo. Stranka se mora počutiti varno in zaupati vaši ponudbi, zato mora biti vaša spletna stran atraktivna, pregledna in enostavna za uporabo.

Google oglaševanje pa vam pomaga, da se vaša spletna stran oziroma trgovina pokaže potencialnim kupcem, ki iščejo produkte ali storitve, ki jih ponujate. S pomočjo Google oglaševanja lahko zagotavljate, da se vaša spletna stran pokaže tistim, ki so že v procesu odločanja, in jih prepričate, da kupijo ravno vaš produkt ali storitev.

Tako izdelava spletne strani oziroma trgovine kot google oglaševanje sta nujna za uspešno poslovanje na spletu. Brez kvalitetne spletne strani ne morete privabiti potencialnih kupcev, brez Google oglaševanja pa ne morete zagotoviti, da se vaša spletna stran pokaže pravim ljudem. Zato je pomembno, da oba elementa skrbno načrtujete in izvajate, da boste dosegli želene rezultate.

Izdelava spletne strani in poslovni cilji podjetja

Izdelava spletnih strani mora izhajati iz poslovnih ciljev podjetja. V procesu načrtovanja spletne strani moramo definirati, kako bomo te cilje dosegli najučinkoviteje. Sodelovanje mora biti temeljeno predvsem na usklajenih pričakovanjih. To je prvi in hkrati najpomembnejši korak pri prenovi spletne strani. Cilji so lahko na primer prenovljena grafična podoba, večje število konverzij, izboljšan prikaz multimedijskih vsebin in podobno.

Opredelimo tudi, ali je za vas najprimernejša izdelava predstavitvene spletne strani ali posameznih pristajalnih strani. Opravimo natančno analizo dejavnosti in vaše spletne konkurence ter vam svetujemo pri odločitvi, kateri tip spletne strani je najprimernejši za vaš poslovni model.

Razlika med predstavitveno in pristajalno stranjo je v tem, da predstavitvena spletna stran predstavlja celotno spletno stran oziroma spletno mesto podjetja, katerega namen je predstavitev podjetja in/ali produktov. Pristajalna stran pa je lahko del predstavitvene strani, ki je lahko vizualno tudi ločen od krovne strani. Namenjena je ciljanju specifičnih segmentov strank, običajno z namenom konverzije, odvisno od zastavljenih ciljev podjetja; lahko gre za nakup, generiranje leadov, predstavitev specifičnega produkta ali izpostavitev določenih informacij.

Izdelava spletnih trgovin

Spletna trgovina je odlična priložnost za podjetja, saj omogoča prodajo izdelkov 24 ur na dan, vse dni v letu. Izdelava spletnih trgovin poteka tako, da se zavedamo, da je ključnega pomena, da uporabnik doživi čim boljšo uporabniško izkušnjo. Zato se trudimo, da so naše spletne trgovine pregledne, moderne in privlačne na pogled.

V današnjem digitalnem svetu je zelo pomembno, da so spletne trgovine prilagojene za vse naprave, saj večina uporabnikov gleda spletne trgovine preko mobilnih naprav. Naše spletne trgovine so tako izdelane v odzivni obliki, kar pomeni, da se prilagajajo velikosti zaslona, na katerem se prikazujejo.

Po izdelavi spletne trgovine, je možnost, da jo uporabnik samostojno upravlja. To pomeni, da lahko dodaja izdelke, slike, ureja vsebino. Za to je na voljo enostaven vmesnik za urejanje spletne strani, vendar smo vedno na voljo za pomoč.

V kolikor iščete priložnost za prodajo izdelkov preko spleta, vam lahko ponudimo izdelavo spletne trgovine, ki bo prilagojena vašim potrebam in bo zagotavljala odlično uporabniško izkušnjo za vaše stranke.

Similar Posts: