Kako stres vpliva na kvaliteto našega življenja?

Zdravje

Dokazano je, da stres lahko pozitivno ali negativno vpliva na kvaliteto našega življenja. Pomemben je naš način spoprijemanja z njim. V kolikor se nismo sami sposobni soočati z njim, je priporočljiv obisk psihoterapevta. Dandanes je možno svetovanje tudi na daljavo oziroma prek spleta.

Semena iz konoplje so izvrsten dodatek k dnevni prehrani, ki bo pomagala zmanjšati tesnobo, anksioznost, skrbi in splošno slabo zdravstveno počutje.

Nezdravljen stres krajša življenje, psihoterapija ga podaljša

Pozitiven vpliv stresa se kaže na delovnem mestu, kjer zvišuje našo produktivnost in izboljšuje delovne rezultate. Pravilno usmerjen pritisk nam da spodbudo, da se bolje izkažemo v določenem poslu ter hitreje najdemo rešitev za določen problem. Lahko pa vpliva tudi negativno in nam povzroča črne misli, tesnobo, anksioznost, skrbi in splošno slabo zdravstveno počutje. S pomočjo psihoterapevta najdemo mehanizme spoprijemanja s stresorji za doseganje najboljših rezultatov v službi. Najdemo tudi sprostitvene tehnike in preusmerjanje črnih misli v nekaj dobrega.

Preberite si še naslednji članek: Zobni vsadki so namensko oblikovana umetna korenina

Zobni vsadki – implantati se uporabljajo za nadomeščanje zob že približno petdeset let. Napredek tehnologije je omogočil, da je uporaba zobnih vsadkov v zadnjem desetletju vse pogostejša.

Konflikti na delovnem mestu in slabo zdravstveno stanje

Konflikti na delovnem mestu nam vsem povzročajo veliko mero stresa. Sodelovanje s sodelavci je naporen proces, saj se moramo nenehno prilagajati in spreminjati svoje strategije. Nesoglasja s sodelavci privedejo do glavobolov, nespečnosti, žalosti, napetosti, depresije ali pa splošne bolehnosti ter podvrženosti prehladom, gripi, pljučnicam in podobno. V kolikor nimamo časa za obiskovanje terapije na drugem kraju, se je lahko udeležimo tudi prek spleta. Veliko ljudi se je poslužuje tudi tekom službe med malico.

Preberite naslednji članek: Stetoskop je izvrsten medicinski pripomoček

Bela halja in stetoskop okoli vratu – to sta dva najprepoznavnejša simbola zdravniškega poklica. Eden izmed starejših medicinskih pripomočkov je stetoskop, ki je namenjen preverjanju delovanja srca ter pljuč.

Zadovoljstvo v službi prinaša srečo tudi doma

Vsi ljudje prinašajo slabo voljo iz službe domov. S tem soočajo tudi domače, kar je razlog za veliko zakonskih težav in ločitev. Pomembno je, da najdemo prave mehanizme za procesiranje stresa, da slednjega ne prenašamo v naše vsakdanje odnose z družino. Nesoglasja v službi in prepiri v domačem okolju prinašajo s sabo tudi nespečnost, depresijo, anksioznost, aritmijo, visok krvni tlak, velikokrat pa preidejo tudi v neko vrsto odvisnosti. Veliko posameznikov se poslužuje opojnih substanc in alkohola, da uidejo svojim težavam.

https://www.youtube.com/watch?v=ixEh-VfWPcw

Preobrazba težav v rešitev 

Vsako slabo situacijo lahko obrnemo sebi v prid. S pomočjo terapevta najdemo rešitev za preobrazbo vsakdanjih dražljajev iz okolja v nekaj pozitivnega in produktivnega. Prepoznati moramo, kdaj doživljamo stres in kateri stresorji nam ga povzročajo. Nadalje izberemo najustreznejši način za reševanje težave. Pri tem uporabljamo tudi različne sprostitvene tehnike, tehnike umirjenega dihanja, jogo, oporo pa poiščite tudi v okolici. Ne bojmo se obiska pri strokovnjaku. Vsak tretji Slovenec namreč že obiskuje psihoterapijo.

Similar Posts: