izbira VPS strežnika

Varnostne in druge prednosti, ki jih ima VPS strežnik

Tehnologija

Uporaba spletne strani je ključna za vsakega podjetnika, ki želi doseči največje število potencialnih kupcev. Izdelava same strani, izbira domene in druge dejavnosti predstavljajo dokaj velik izziv. Velikokrat pa je pozabljeno gostovanje, ki igra veliko večjo vlogo, kot je sprva vidno. Zelo zanesljivo delovanje nudi VPS, ki je kratica za navidezni strežnik. Ker deluje v virtualnem okolju, je mogoče spremeniti njegove mnoge lastnosti. To pa omogoča uporabnikom, da izdelajo spletne stran brez omejitev s spletno kodo ter raznimi drugimi protokoli.

Varnostne prednost VPS-ja

Varnost je dandanes ključna komponenta vsake računalniške naprave. Strežniki so izpostavljeni neprekinjenemu napadu hekerjev, vohunskih programov in drugih nevarnosti, ko so povezani na splet. Na splet pa morajo biti povezani neprekinjeno, saj drugače ne bi mogli gostovati spletnih strani. 

Kaj je VPS gostovanje in VPS strežnik (navidezni zasebni strežnik)

Varnost, ki ga ponuja VPS gostovanje je brez primerjave. Na enem strežniku se nahaja deset, sto ali več tisoč uporabnikov. Vsak pa ima svoj virtualni prostor, kjer je shranjena HTML, CSS in druga spletna koda. Uporabniki med seboj ne vidijo vsebine drugih spletnih strani ali drugih podatkov. Hekerji tudi težko vdrejo v strežnik, saj je vsaka domena še dodatno zavarovana z enkripcijo, gesli in drugimi varnostnimi protokoli.

VPS gostovanje zagotovi namenska sredstva za vsako spletno stran

Vsaka spletna stran potrebuje strežnik za svoje delovanje. To je velik računalnik, ki ima veliko procesorske moči, delovnega pomnilnika ter pasovne širine. Če se na strežniku nahaja več uporabnikov, si morajo deliti njegove zmogljivosti. Pri VPS gostovanju je zgodba enaka, vendar s to razliko, da ima vsak uporabnik zagotovljene zmogljivosti. To pomeni, da si svojega dela moči procesorja, pomnilnika in hitrosti interneta ne deli z nikomer. S tem je zagotovljeno dobro delovanje posamezne spletne strani, neglede na obiskanost oziroma obremenjenost drugih domen na strežniku.

VPS strežnik je tudi mogoče nastaviti po željah uporabnika. Mogoče je povečati njegove zmogljivosti, če to zahteva večji obisk spletne strani ali drugi elementi. To pa je zelo uporabno, saj ni potrebe po zamenjavi strežnika, ki povzroči zamude delovanja strani in izgube strank ter denarnih sredstev.

VPS strežnik je mogoče nastaviti željam uporabnika

Izdelava spletne strani je dokaj zahtevno opravilo. Pri tem pa nam VPS strežnik lahko pomaga oziroma olajša potek izdelave strani, saj je mogoče izbrati operacijski sistem, protokole povezovanja in druge lastnosti. Pri tem pa ni potrebe, da bi fizični strežnik bilo potrebno ponovno zagnati, saj naš del deluje v virtualnem okolju. To tudi pomeni, da imamo na izbiro možnost spreminjanja in uporabe spletne kode, ne da bi motili druge uporabnike.

VPS strežnik deluje v virtualnem okolju
VPS strežnik nam olajša izdelavo strani, saj je mogoče izbrati operacijski sistem, protokole povezovanja in druge lastnosti.

Nadzor delovanja VPS-ja je mogoče s cPanel uporabniškim vmesnikom. Na omenjenem vmesniku imamo na voljo številne programe, ki nam omogočajo izdelavo varnostnih kopij, izdelovanje poddomen, naslovov domenske elektronske pošte ipd. Izbira VPS strežnika se priporoča za bolj in manj zahtevne uporabnike, saj ima odlično razmerje med zmogljivostjo in ceno ter ga lahko uporabljamo tudi za bolj napredne spletne strani.

Similar Posts: