Plusi in minusi VPS gostovanja

Tehnologija

VPS gostovanje čedalje bolj pridobiva na popularnosti. Virtualni privatni strežnik je nekakšen vmesni člen med deljenim in popolno samostojnostjo na lastnem strežniku. Pri prvem delimo razpoložljive kapacitete z drugimi uporabniki. Pri drugem zakupimo lastno količino prostora na serverju ter imamo nadzor nad porabo posameznih virov. Deljeno gostovanje je namenjeno bolj začetnikom in manjšim podjetjem, ki ne potrebujejo veliko delovnega spomina ali prostora na disku. Privatni server pa je bolj namenjen srednjim in večjim podjetjem, ki želijo dobro mero samostojnosti in neodvisnosti.

Definicija in uporaba

VPS gostovanje (https://www.domenca.com/vps-gostovanje/je primerno za manjša in večja podjetja, samostojne podjetnike, start-upe in  spletne agencije. Fizični strežnik je razdeljen na več ločenih in med seboj neodvisnih particij. Vsaka particija deluje kot samostojni in neodvisna virtualna enota. Vsak naročnik vidi in upravlja zgolj svoje okolje. Po želji lahko nadgrajuje aplikacije, ponovno zažene enoto in podobno, brez vpliva na ostale uporabnike. Služi tudi kot vmesni člen med deljenim in popolnoma samostojnim strežnikom. Uporabljajo ga različni profili uporabnikov, ki morda trenutno še ne potrebujejo vseh razpoložljivih sredstev, vendar jih bodo morda v bodoče. Odličen je odličen tudi za vse, ki so malo manj podkovani v strežniški administraciji, saj ponudniki velikokrat nudijo možnost vzdrževanja.

Prednosti privatnega najema

Ta vrsta spletnega gostovanja je cenejša od popolnoma samostojnega najema strežnika. Ponuja vam možnosti zakupa manjše količine sredstev in postopne nadgradnje, brez dodatnih komplikacij. Vnaprej vam ni potrebno plačevati za določene specifikacije, ki jih trenutno še ne potrebujete. Na svojem samostojnem delu imate veliko več svobode glede nadgradnje, posodobitev in prenosa podatkov. Izbirate lahko med vzdrževanim in samostojnim načinom, odvisno od vašega predznanja in izkušenj.  

Nekaj manjših slabosti

Za vrsta uporabe je dražja od deljene, a je vseeno odlična rešitev za vsa podjetja, ki nimajo proračuna za najem popolnoma samostojnega strežnika. Pri najemu morate biti pozorni, da ponudnik pravilno razporeja razpoložljiva sredstva. Veliko ponudnikov predvideva, da ne boste popolnoma izkoristili polne kapacitete svojega dela. To sčasoma vpliva na delovanje vašega dela serverja in vaših spletnih strani.  V izogib nevšečnostim se prepričajte pred najemom , koliko uporabnikov se na njem nahaja.

Similar Posts: