Registracija domene je enostavna

Zakupimo domeno za poslovno uporabo

Tehnologija

Moderni načini poslovanja v vedno večji meri potekajo preko spleta. To pomeni, da bomo morali opraviti registracijo domene, če bomo želeli svoje produkte in storitve ponujati preko spleta. Pri tem bomo morali biti pozorni na različne stvari, kot je primerna izbira končnice in zgodovina izbranega imena za našo bodočo spletno stran. Z malo potrpežljivosti se lahko hitro prepričamo, da bomo zakupili ime, ki ga bomo uporabljali zelo dolgo časa. Obenem pa se bomo izognili pogostim napakam, ki jih stori veliko novih podjetnikov.

Registracija domene pri ponudniku gostovanja

Svetovni splet nam nudi možnost registracije domene na številnih registrarjih. Veliko bolj priporočeno pa je, če to naredimo pri izbranem ponudniku gostovanja. S tem zagotovimo, da bomo imeli zakupljeno domeno in strežnike pri istem podjetju.

Registracija domene je hiter postopek
Registracija domene različnih domenskih končnic

To pa nam lahko prinese številne prednosti, kot je hitrejša pomoč v primeru tehničnih težav, lažji prenos spletne strani na drug strežnik, hitrejša aktivacija SSL certifikata ipd. Obenem pa lahko pogosto zasledimo številne akcije, ki jih ponudniki gostovanja ponujajo svojim strankam, če pri njih zakupijo strežnik in domeno v enem paketu.

Zgodovina domene ima lahko velik vpliv

Veliko število ljudi se ne zaveda pomena, ki ga ima lahko rabljena domena za njihovo bodoče poslovanje. S tem je mišljeno to, da če je prejšnji lastnik kršil razna spletna pravila, imamo lahko velike težave z vidnostjo naše spletne strani v velikih brskalnikih na spletu. Zato je zelo pomembno, da poizvemo čim več o prejšnjih lastnikih.

Kako preveriti zgodovino domene

Želene informacije lahko pridobimo na spletu. Če pa niso na voljo, pa lahko za njih povprašamo našega trenutnega ali bodočega ponudnika gostovanja. Domene s kazenskimi penali so lahko močno ovirane, kar se tiče vidljivosti na spletu, zato je pomembno, da se jim ognemo. Vsaka registracija domene naj poteka tako, da imamo o izbranem imenu že nekaj znanja o zgodovini uporabe.

Domena vrhovne ravni

Domena je sestavljena iz več delov. Zelo pomemben del je končnica, ki je lahko svetovna ali lokalna državi uporabe. Primeri svetovnih končnic so .com, .net, .org. Domače končnice pa so edinstvene glede na vsako državo, kot so .si, .hr, .cz, .de ipd. Pomembno je, da se osredotočimo na svetovne domene vrhovnih ravni, če nameravamo prodajati svoje izdelke širšemu svetu. Za poslovanje v domačih državah pa se priporoča uporaba lokalnih končnic, saj jim ljudje veliko bolj zaupajo. Pri registraciji domene jih lahko zakupimo tudi več vrst – recimo .com in nekaj lokalnih različic za našo uporabo. Seveda je vse odvisno od tega, kako nameravamo poslovati in kakšni so naši načrti za bodočnost podjetja.

Similar Posts: