Je kurkuma zelišče ali zdravilo?

Zdravje

Postanite Mozart dobrega počutja. Uživanje hranilnih snovi in naravnih dodatkov, bodo krepili vaš imunski sistem. Hkrati pa bodo krepili vaše telo in vaš um. Zato naj kurkuma postane vaša zvesta spremljevalka.

Življenje polno energije. Življenje polno zdravja in vitalnosti. To je sveti gral vsakega posameznika. Žal pa velikokrat nedosežen oziroma neodkrit. Kaj lahko naredimo? Napolnimo se z dobro energijo. Preberimo kakšno zabavno in poučno knjigo. Obiščimo kino in se do solz nasmejmo. Prakticirajmo jogo, družimo se, telovadimo. Skratka delajmo na tem, da se bomo dobro počutili. Žal pa je vse našteto premalo. Sliši se nemogoče, vendar je žal resnica. Vse se začne in konča pri vnosu hranilnih snovi v telo. To je popolnoma enako kot bi imeli odličen športni avtomobil, ki ima vse elemente, ki jih takšno vozilo potrebuje. Pospeški, hitrost, udobje, gume, izgled, tehnika in še in še. Potem pa vanj točimo nekakovosten ali celo napačen bencin, slabo olje ipd. Takšno vozilo ne more funkcionirati. Enako je s telesom. Zato je tu veliko načinov in veliko hranilnih snovi, ki nam lahko pomagajo pri doseganju stanja dobrega počutja. Eno takšnih živil je tudi kurkuma.

Ne le, da je kurkuma povezna s počutjem, je izredno zdravo živilo. S kurkumo bomo preprečili oziroma zavirali različna rakava obolenja. Rak dojk, rak jeter, želodca, kožni rak, vse to nas lahko popelje na “oni” svet. In verjetno nas tudi bo. Samo ni potrebno, da se to zgodi tako hitro in nepričakovano. Zakaj ne bi živeli in nadzirali svojega zdravja in stanja telesa? Ne le kurkuma, tudi drugi zdravi dodatki, začimbe in naravni izvlečki nam lahko pomagajo. Čim več naravnih snovi vnesemo v naše telo, tem bolj zdravi bomo. Ob enem pa bomo živeli dlje in bolj kakovostno. Redno uživanje naravnih hranilnih snovi in začimb, kot je na primer kurkuma, bo naše telo razstrupilo in ga očistilo ter pripravilo na vse tako tekoče izzive s katerimi se bomo soočili danes, kot izzive, ki nas čakajo v daljni prihodnosti. Uživajte življenje.

Kot smo že omenili, uživanje različnih vrst živil in prehranskih dodatkov pomembno vpliva tudi na počutje posamezne osebe. Že nepravilna prehrana lahko pripelje do določenih posledic, direktno z njimi povezan pa je tudi stres, slabo počutje in še marsikaj. Če boste potrebovali pomoč pri odpravi stresa, se lahko posvetujete s psihoterapevtom v Mariboru, več pa si preberite v članku.

Paradontoza ali bolezen obzobnih tkiv je zelo nevarna bolezen, ki jo najlažje preprečite sami.  Preberi več …

Similar Posts: