Močna kosilnica za oskrbovanje velikih in majhnih površin

Dom

Oskrbovanje kakršnihkoli zelenih površin zahteva, da uporabimo primerno kosilnico. Pri tem imamo veliko izbire, saj dandanes obstaja na trgu široka ponudba traktorskih, električnih ter drugih kosilnic. Seveda je odvisno od naših potreb, katero točno bomo potrebovali. Res pa je, da je za težavno rastje in gosto travo velikokrat najboljša ravno rotacijska kosilnica. Temu je tako, saj ima nameščeno eno ali več rezil, ki se obračajo pri zelo velikih hitrostih. Tako pa je možno porezati visoko in debelo travo ter podrastje.

Traktorske rotacijske kosilnice
Traktorske rotacijske kosilnice so izredno zmogljive.

Traktorske kosilnice imajo izredno moč

Traktorske rotacijske kosilnice so izredno zmogljive. Lahko jih uporabimo za košenje manjših in večjih površin. Tako je možno najti modele, ki so narejeni za oskrbovanje travnika, vrta, kot tudi kmetijskih površin. Res je, da so dražji od potisnih kosilnic, vendar so izredno udobni za uporabnika. Poleg tega pa nam pomagajo prihraniti veliko časa, saj imajo vgrajen bencinski ali električni motor. Tako lahko oskrbimo tudi večjo površino v zelo kratkem času.

Preberite si še naslednji članek: Rastlina, ki je z nami lahko tudi več desetletij

Pri ščitovki pa skorajda ne moremo zgrešiti, saj je primerna tako za začetnike kakor tudi za ljubitelje in poznavalce rastlin.

Bolj učinkovito košenje z motorizirano kosilnico

Rotacijske kosilnice, ki jim poganja motor, so idealne za ljudi, ki imajo zdravstvene težave. To pa zato, ker jih ni potrebno potiskati. Tako se sam uporabnik ne potrebuje prenagliti s fizičnim naporom, da pokosi travo. Obenem pa je tako tudi lažje oskrbeti težje dostopne predele površine, kjer raste trava. Ohranjanje zdravja uporabnika kosilnice je najlažje, če uporabimo traktorsko izvedbo. V tem primeru uporabljamo sam stroj z volanom in pedali. To pa je dosti podobno vožnji avtomobila.

Samohodeče kosilnice z rotacijskim rezilom pa so tudi enostavne za uporabo. Uporabnik jo mora samo upravljati z ročajem, če želimo, da spremeni smer. Nekatere izvedbe pa imajo tudi sprednja kolesa, ki jih lahko obračamo v želeno smer.

Manj napora z vzdrževanjem kosilnice

Cilindrična kosilnica ima tudi močna rezila, vendar so bolj primerna za košenje ravnih površin in kratke trave. Res pa je, da bo omenjena naprava potrebovala več rednega vzdrževanja. Temu je tako, saj bomo morali vedno ponovno nastavljati cilindrična rezila, da ohranimo natančnost same kosilnice.

Rotacijska kosilnica pa ne potrebuje tovrstnega vzdrževanja. Priporočljivo pa je čiščenje po končanem košenju. Tako bomo zagotovili, da bodo rezila pripravljena na nadaljnje košenje.

Kvalitetna košnja trave z rotacijskim rezilom

Kljub košenju z močnim rezilom, je možno z rotacijsko kosilnico zelo natančno pokositi travo na želeno višino. Tako bo travnik izgledal profesionalno oskrbljen, mi pa ne bomo po končanem delu potrebovali nastavljati rezil. Večino omenjenih kosilnic ima sposobnost nastavitve višine košnje, kar je idealno za travnike vseh velikosti.

Odlično vrtnarsko in kmetijsko opremo lahko najdemo na spletni strani https://www.ab-doo.si, kjer so v ponudbi tudi izvrstne kosilnice za amaterske in profesionalne uporabnike.

Similar Posts: