Kako izbrati pravo kosilnico?

Dom

Pri negi trate je lahko izbira prave kosilnice zelo pomembna. Toda kako vedeti, katera kosilnica je prava za vas, saj je na trgu toliko različnih vrst in modelov? Tukaj je nekaj stvari, ki jih je treba upoštevati pri izbiri kosilnice:

 1. Velikost vaše trate. Če imate majhno trato, ne boste potrebovali velike ali zmogljive kosilnice. Če imate veliko trato, pa boste želeli kosilnico, ki bo zmogla opraviti dodatno delo
 2. Vrsta trave, ki jo imate. Različne vrste trave zahtevajo različne vrste rezil. Poskrbite, da boste kupili kosilnico s pravo vrsto rezil za travo.
 3. Teren vaše trate. Če je vaša trata hribovita, boste potrebovali drugačno vrsto kosilnice kot v primeru ravne trate.
 4. Vaš proračun. Cene kosilnic se lahko gibljejo od zelo ugodnih do precej dragih. Izberite kosilnico, ki ustreza vašemu proračunu.

Pri izbiri kosilnice imejte v mislih te stvari in zagotovo boste našli popolno kosilnico za svoje potrebe.

Kosilnice so različnih velikosti, zato lahko izberete tisto, ki je primerna za vašo trato.

Kako jo pravilno uporabljati?

Če ste kot večina ljudi, verjetno ne razmišljate veliko o tem, kako uporabljate svojo kosilnico. Navsezadnje je to le stroj, ki kosi travo, kajne? No, ni ravno tako. Če si ne vzamete časa in se ne naučite, kako pravilno uporabljati kosilnico, lahko na koncu naredite več škode kot koristi. Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali čim bolje izkoristiti vašo kosilnico:

 1. Preberite priročnik. To se morda zdi samoumevno, vendar boste presenečeni, koliko ljudi se ne potrudi prebrati priročnika za uporabo kosilnice, preden jo začnejo uporabljati. Vzemite si čas in se seznanite s svojim modelom, da boste vedeli, kako deluje in kaj je treba vedeti o njem.
 2. Preverite raven olja. To morate storiti pred vsako uporabo. Kosilnice potrebujejo olje za mazanje motorja, in če je raven olja prenizka, lahko pride do poškodb.
 3. Preverite rezilo. Rezilo je tisto, ki dejansko opravlja rezanje, zato je pomembno, da se prepričate, da je v dobrem stanju. Redno preverjajte njegovo ostrino in ga po potrebi zamenjajte.
 4. Uporabljajte pravo gorivo. Različne kosilnice potrebujejo različne vrste goriva, zato v priročniku preverite, katera vrsta goriva je najprimernejša za vaš model. Uporaba napačnega goriva lahko poškoduje motor in izniči garancijo.
 5. 5. Ne pretiravajte. Skušnjava jenapolniti rezervoar do vrha, vendar je to lahko škodljivo za motor. Prekomerno polnjenje lahko povzroči korozijo in druge težave, zato rezervoar napolnite do ravni, ki je navedena v priročniku.
 6. 6. Ohranite ga čistega. Vaša kosilnica bo delovala bolje in bo imela daljšo življenjsko dobo, če jo boste vzdrževali čisto. Po vsaki uporabi obrišite ohišje in z rezil odstranite pokošeno travo.
 7. 7. Pravilno jo shranjujte. Ko kosilnice ne uporabljate, jo shranite na suhem in zaščitenem mestu. Tako jo boste ohranili v dobrem stanju in preprečili rjavenje ali druge poškodbe.

Z upoštevanjem teh nasvetov boste lahko kosilnico kar najbolje izkoristiliin ga ohranite v dobrem stanju še dolga leta.

Similar Posts: