Prevleka za posteljo

Nakup prevlek za posteljo

Dom

Prevleka za posteljo je lahko eleganten dodatek ki vzbuja občutek urejenosti naše spalnice ali sobe. Lahko tudi deluje kot zaščita pred umazanijo, ki jo potrebujemo, če imamo otroke ali hišne ljubljenčke. Je enaka prevlekam za blazino in je po navadi zapeta z gumbi, zadrgami ali vozli. Izbira primerne prevleke za posteljo je ključna za naše dobro spanje. Materiali iz katerih je narejena morajo biti vzdržljivi in obenem odporni na umazanijo, kateri je postelja izpostavljena vsak dan. V tem članku si bomo pobliže ogledali, zakaj je prevleka za posteljo ena izmed najbolj pomembnih elementov v naši spalnici.

Zamenjava prevleke s sezono

Prevleka za posteljo se povečini menja s spremembo temperature. Ko postane mrzlo ali vroče, potrebujemo material, ki je fleksibilen, če ne lahko hitro postane neudobno. Material kot je žamet ali flanel je odlična izbira za zimske dni, vendar ni primerna za vroče.
Najboljši material za celoletno uporabo je bombaž, saj dovoljuje našemu telesu kot tudi postelji da diha med vročimi in mrzlimi dnevi.

Prevleka za posteljo

Otroci in hišni ljubljenčki

Če imamo otroke, ali pa se po naši hiši sprehajajo psi in mački, nam prevleka za posteljo ščiti ležišče pred umazanijo in poškodbami. V tem primeru moramo biti posebej pazljivi na vzdržljivost prevleke, saj bodo bolj kvalitetni materiali lahko prenesli obremenitve krempljev in madežev.

Za bolj trpežne prevleke povprašajmo pri prodajalcu, če so na voljo in kolikšna je njihova vzdržljivost. Seveda je pomembno tudi to, če se material lahko brez težav opere.

Pranje in oskrba

Dejstvo je, da je prevleka za posteljo dokaj velik del naše posteljne opreme. To pomeni, da moramo pri nakupu upoštevati velikost našega pralnega stroja, ki mora biti dovolj velik, da jo lahko notri pospravimo in operemo. Nekatere prevleke moramo oprati v čistilnicah ali pa na roke.

Če želimo primerno skrbeti in ohranjati našo prevleko, se prepričajmo, da se pred nakupom pozanimajmo o sledečih podrobnostih:

  • Koliko velika je prevleka ter ali jo bomo lahko oprali v stroju
  • Ali material iz katerega je narejena lahko diha
  • Če imamo domače živali, ali je material dovolj vzdržljiv, da ga ne poškodujejo kremplji in tace
  • Kako je z pranjem trdovratnih madežev

Nakup primerne prevleke lahko odloča o tem, če bomo dobro spali ali ne. Nič ni bolj sproščujočega, če se ob koncu dneva uležemo na čisto in pospravljeno posteljo, kjer si lahko ponovno napolnimo baterije za naslednji dan.

Izboljšajmo svoj dom z uporabo ogledal. Če imate v vašem domu temnejši kot ali prostor, ga opremite s lučjo ali vanj namestite ogledalo, ki bo odsevalo svetlobo z drugega dela stanovanja. Preberi več …

Similar Posts: