Kovčki za motorje

Avtomoto

Ko razmišljamo o dodatkih za motor skoraj nikoli ne pomislimo na kovček, ki je en izmed najbolj praktičnih izboljšav. Tako kot vsa motoristična oprema se kovčki razlikujejo po velikosti in materialih in tako poznamo vse od osnovnega nahrbtnika do potovalnih shramb. Kovček za motor lahko spremeni naš motor v potovalni stroj, če to želimo seveda in opcij imamo skoraj neskončno.

Preveč ali premalo prtljage?

Ko se odločamo, kakšen kovček bi bil primeren za naš motor imamo na voljo od preprostih kovčkov do večslojnih rešitev za različno prtljago. Odvisno je od tega kaj sam voznik želi in potrebuje. Če nosimo s sabo malo je kovček za motor v obliki nahrbtnika v večini primerov odlična rešitev. Drugače je seveda, če imamo planiran izlet v drugo državo. V takem primeru bi potrebovali boljšo rešitev, ki bi nam omogočila, da bi več prtljage primerno in varno shranili za pot v naš kovček.

Več vrst za več namenov

Najbolj preproste oblike je kovček za motor, ki ga lahko nosimo na hrbtu (nahrbtnik). Po navadi je to začetniška oprema za mnogokaterega motorista, ki nato preide na bolj napredno opremo. Ampak nahrbtnik je lahko nepogrešljiv za dolge in kratke poti saj vanj lahko stlačimo veliko stvari kot so telefon, pijačo, pokrivala za motor in mnogo več.

Svoj motor lahko opremimo z kovčki za motor na neskončno načinov. Poznamo sedlaste kovčke, kovčke za zadnji del motorja, integrirane kovčke ipd. Karkoli se bomo odločili, se prepričajmo, da kovček za motor ustreza našim potrebam in željam.

Pazimo na malenkosti

Ko vozimo motor smo vedno izpostavljeni elementom narave. Tako se prepričajmo, če je naša prtljaga, ki jo ščiti kovček za motor, zavarovana pred dežjem. Če nosimo sabo samo vreče, ki niso nepremočljive, jih moramo prekriti z materialom, ki ne prepušča vode.

Posebej previdni moramo biti pri nalaganju opreme na naš motor – hitro lahko kovček za motor preveč obtežimo, kar nam spremeni obnašanje motorja. Tako lahko ogrožamo sebe in druge v prometu z neprimerno naloženim tovorom na motorju. Vedno izenačimo težo na obeh straneh motorja, saj bo tako motor ohranil ravnotežje pri vožnji.

Najbolj osnovni in morda najbolj pomemben nasvet je, da vedno dobro pričvrstimo vse kovčke in prtljago preden se podamo na pot.

Similar Posts: