Najbolj priljubljene družabne igre izhajajo v višji nakladi kakor knjige

Zanimivosti

Festival iger v Ljubljani je bil dobro obiskan – Najbolj priljubljena igra so »naseljenci otoka Catan«, najnovejša je »preprosto genialno«, »Zofijin svet« igrajo vsi
»Bi lahko odigrala samo še en krog?« je petletni Luka vprašal študenta in demonstratorja Martina ter za dovoljenje pravzaprav nagovarjal mamo, ki ga je potrpežljivo spremljala. Ročno pobarvane figure vojakov in vitezov je postrojil v vrsto in čakal na met kocke. Medtem se je v petek popoldan v dvorani B na Gospodarskem razstavišču, kjer bo še danes potekal Festival iger, za zmago v namiznih in strateških družabnih igrah potegovalo še približno petdeset navdušencev.

Tridnevnega festivala se je tokrat že v petek udeležilo približno 1500 ljudi. Podobne prireditve, namenjene predstavitvi povsem novih, prodajno uspešnih in v tujini nagrajenih iger, so zlasti v severnoevropskih državah, med največje igralske navdušence pa so se pred dvajsetimi leti uvrstili Nizozemci, prebivalci skandinavskih držav, Angleži in Nemci.

Avstrijski igralci so se še konec 80. let zbirali v dnevni sobi zasebnega stanovanja na Dunaju, kulturo igranja pa nato razširili med 60 tisoč ljubiteljev, kolikor jih na leto obišče festival iger na Dunaju. Proizvajalci in založniki prirejajo tudi svetovna prvenstva. Letos je dvorana v nemškem mestu Essen gostila 150 tisoč tekmovalcev.

Prvenstvo v igranju kart pokemon je poleti potekalo v Orlandu na Floridi. Za najboljšega trenerja pokemonov se je potegoval tudi devetletni Jaša Godnjov, slovenski državni prvak v tej igri. Do naslova prvaka se sicer ni prebil, je bil pa v svoji starostni skupini najboljši evropski igralec. Jaša se je včeraj udeležil tudi ljubljanskega festivala iger (http://cloveknejezise.com/).

Ženske ure so namenjene predvsem zunanjemu izgledu. Več o ženskih urah pa v članku.

Similar Posts: