Lepi zobje s pomočjo nevidnega aparata oziroma invisaligna

Povsem diskretno zdravljenje zob s pomočjo posebnega aparata

Zdravje

Zobni aparat je nekoč veljal predvsem za domeno mlajših otrok pa tudi mladostnikov. Dandanes pa takšne aparate za zdravljenje zob nosijo tudi odrasle in starejše osebe. Verjetno pa odrasle osebe ne boste videli nositi aparata za zobe, ki bi ga dopolnjevale zvezdice. Velika verjetnost je, da niti opazili ne bomo, da oseba sploh kaj nosi v ustih. Vse bolj je namreč priljubljeno ortodontsko zdravljenje s pomočjo pripomočka, ki se imenuje nevidni zobni aparat ali invisalign.

V primerjavi s tradicionalnim fiksnim zobnim aparatom nevidni aparat za zobe uporablja posebne prozorne alignerje. Ti se povsem naravno zlijejo z nasmehom uporabnika. Alignerji so videti kot ščitnik za usta, ki se ga postavi pod površino zob. Izdelani so iz izjemno trpežne ter prozorne plastike. Ortodontska terapija je posledično tako povsem diskretna.

Aparat za zobe po meri

Vemo, da kovinske žice ter nosilci, ki jih ortodont pritrdi na površino zob pacienta, pogosto povzročajo precejšnje nelagodje pa tudi poškodbe v ustni votlini. Če želimo, da takšna terapija poteka po zastavljenem planu, se morajo na aparatu nenehno izvajati prilagoditve. Seveda ravno te lahko povzročajo bolečine v zobeh ter čeljusti.

Nevidni aparat oz. invisalign je izdelan po meri
Nevidni aparat oz. invisalign je izdelan po meri, brez žic in nosilcev, ki se povsem naravno zlijejo z nasmehom uporabnika.

Po drugi strani pa so invisalign alignerji izdelani po meri, z namenom da se nevidni zobni aparat lahko povsem prilagodi zobem pacienta. So brez žic, nosilcev, brez kakršnih koli draženj.

Število obiskov pri ortodontu

Vsi tisti, ki za zdravljenje zob uporabljajo tradicionalni fiksni zobni aparat, morajo ortodonta obiskati vsaj enkrat na mesec. Le na takšen način si lahko omogočijo povsem nemoten potek ortodontske terapije. Nekoliko drugače je pri terapiji, ki poteka s pomočjo nevidnega aparata oziroma invisaligna. V tem primeru pacient enostavno svoj trenutni aligner zamenja z novim, in to na vsake 1 do 2 tedna.

Termin za namestitev nevidnega zobnega aparata Invisalign – ortodont razloži vsak korak!

Ker nevidni zobni aparat torej omogoča bistveno manj obiskov pri ortodontu, to pomaga sprostiti čas v natrpanem urniku. Število obiskov, ki jih je treba opraviti, je bistveno manjše v primerjavi s tistim, ki ga mora opraviti pacient s fiksnim aparatom za zobe.

Čiščenje zob v času uporabe invisaligna

Medtem ko je čiščenje zob in ustne votline v času nošenja fiksnega aparata za zobe precej otežkočeno, pa se pri invisalignu preprosto odstrani samo aligner. Nato nadaljujemo s ščetkanjem ter nitkanjem.

Similar Posts: