Izboljšajmo svoj dom z uporabo ogledal

Dom

Ogledala burijo človeško domišljijo že več tisoč let. Tako si dandanes življenja brez njih sploh ne moremo predstavljati. Najdemo pa jih lahko v vsakem domu zaradi lepotnih in funkcionalnih razlogov. Ogledala nam omogočajo, da izboljšamo izgled naše dnevne sobe, spalnice, kopalnice in drugih prostorov. Obenem pa jih lahko uporabimo za preverjanje svoje podobe in vzdrževanje higiene. Vse to jih naredi nujen dodatek za vsakega posameznika in družino. Možno pa je tudi, da z njimi dodamo svojim obstoječim prostorom kanček razkošja.

Ustvarjanje občutka prostora

Majhna stanovanja in sobe lahko hitro vzbudijo občutek tesnobe. To pa lahko popravimo z uporabo ogledal. Če jih obesimo na stene ali postavimo na mizo, povečamo občutek velikosti prostora. Z malo kreativnosti pa popolnoma spremenimo podobo sobe, kjer se ogledala nahajajo.

Enako lahko storimo s hodniki različnih dolžin in velikosti. Ogledala preprosto postavimo na stene. Pri tem je dobro, če uporabimo identične oblike. Hodnik bo takoj izgledal veliko bolj prostoren. Tako lahko na preprosti in učinkovit način popolnoma spremenimo dele naše hiše ali stanovanja.

Ogledala privabljajo poglede

Če želimo kaj pokazati v naši dnevni sobi, lahko to storimo na mnogo načinov. Uporabimo lahko LED svetila, izstopajoče pohištvo ipd. Ogledalo pa nam to nalogo močno olajša. Tako je lahko samo ogledalo točka zanimanja v katerikoli sobi. To nam omogoča, da postavimo ogledalo z okrasnim okvirjem na steno ali mizico, kjer ga bodo videli vsi gosti in domači družinski člani.

Z uporabo luči pa učinek ogledala še povečamo. Tako lahko hitro izboljšamo izgled spalnice, delovne sobe, predsobe in drugih prostorov. Na spletni strani www.volino.si bomo našli ogromno ponudbo kakovostnega ohišja, kot tudi dodatkov za dom. Ob pregledu omenjene ponudbe pa lahko dobimo tudi ideje o idealnem videzu našega doma.

Izboljšanje privlačnosti sobe

Ustvarjanje udobja v vsaki sobi našega doma je zelo pomembno. Dejstvo je, da se veliko bolje počutimo, če smo v urejenem in udobnem okolju. Včasih je že majhna izboljšava dovolj, da se spremeni občutek sobe. V tem primeru je možno uporabiti reflektivno lastnost ogledal. Tako usmerimo pozornost na najboljši del pohištva, kot je lestenec ali okrasna vaza.

Na podoben način lahko uporabimo reflekcijo tako, da povečamo svetlost katerikoli sobe. Ogledala v tem primeru postavimo ob oknih. Sončni žarki bodo tako bolje zajeli sobo in jo razsvetlili. Enako pa lahko storimo z umetnimi svetili.

Boljša pretočnost z ogledali

Dandanes veliko ljudi posveča pozornost raznim starodavnim ureditvam sobe. Tako je feng shui izredno popularen za oblikovanje modernih prostorov. Da bi dosegli omenjeno ureditev, pa lahko uporabimo tudi ogledala. S primerno postavitvijo izboljšamo pretočnost in energijo sobe v kateri se nahajajo. 

Primerna energija v našem domu je pomembna za dobro počutje vseh prebivalcev. Z mnogimi različnimi oblikami in velikostmi ogledal lahko hitro dosežemo želeni izgled vsakega prostora v naši hiši. Tako se bodo vsi družinski člani počutili veliko bolje, ko bodo doma.

Moderne LED žarnice

Varčne žarnice z dolgo življenjsko dobo za naš dom

Zadnja leta imamo na izbiro vedno več različnih svetil za dom. Na voljo so stenska, stropna in številna vgradna svetila, ki močno popestrijo občutek in ustvarijo edinstveno atmosfero v vsaki sobi. Mnoga izmed omenjenih svetil uporabljajo LED žarnice, saj predstavljajo tehnološko novost.


Similar Posts: