Olajšajmo si vožnjo avtomobila z navigacijo

Avtomoto

Iskanje novih poti je bil vedno največji izziv voznikov po vsem svetu. Konec koncev je potrebno imeti dobro orientacijo in smisel za vožnjo. Prednosti, ki nam jih ponuja GPS navigacija pa nam olajšajo vožnjo od točke A to točke B. Z GPS sistemom se hitro znajdemo v popolnoma tujem mestu, državi, cesti in drugje. Tako si povečamo varnost med potovanjem, saj imamo izpostavljene vse lastnosti kraja, kot so hitrostne omejitve, število pasov ceste, bližnje bencinske črpalke ipd. Obenem pa tako povečamo varnost vseh udeležencev v prometu, saj nas ne bo presenetilo nepričakovano križišče, zastoj ali druge nevšečnosti.

GPS nam vedno pove našo lokacijo

Iskanje določenega naslova v neznanem mestu je lahko izredno stresno. Nihče si ne želi upočasnjevati prometa, ko iščemo določeno stavbo, podjetje, odcep s ceste ipd. Delujoča GPS navigacija pa nam vedno pove točno lokacijo našega vozila. Tako ne potrebujemo po nepotrebnem izgubljati časa z iskanjem določenega naslova. Sam sistem navigacije nam omogoča, da vanj vtipkamo želeno lokacijo. Z uporabo satelita pa nas bo pripeljal točno tja, kamor želimo priti.

Večja varnost med vožnjo

Velikokrat se zgodi, da ne poznamo pravil neznanih cest. Tako lahko hitro vozimo z neprimerno hitrostjo. S tem pa ogrožamo sebe in druge voznika. Poleg tega pa je možno, da nas slika hitrostni radar in dobimo kazen. Vse to je izredno nezaželeno v vsakem primeru.

GPS navigacija pa ima vgrajene dodatne varnostne komponente, kot so:

Prikaz omejitve hitrosti

Prikazovanje omejitve hitrosti je izredno pomembna funkcija za vse voznike. Tako smo lahko prepričani, da bomo spoštovali hitrostne omejitve na vsaki cesti.

Prikaz zastojev na cesti

Včasih se želimo izogniti prenatrpanem prometu. GPS navigacija nas opozori pred dejanskimi zastoji. Tako lahko uberemo drugo pot ali pa se drugače pripravimo na zastoj pred nami.

Prikazovanje bližnjih bencinskih črpalk, vulkanizerjev in servisov

Naše vozilo se lahko kadarkoli pokvari. To je še posebej težavno, če se nam to pripeti v tuji državi. Vgrajen GPS sistem pa nam vedno pokaže bližnja servise in bencinske črpalke, ki nam lahko pomagajo v primeru okvare vozila.

Prihranimo s stroški bencina

Kvalitetni GPS navigacijski sistemi bodo vedno izračunali najbolj optimalno pot do cilja. Tako bomo prihranili pri stroških goriva na kratki in dolgi rok. Obenem pa bo računalnik upošteval različne cestne dejavnike kot so zastoji, nesreče, delo na cesti ipd. 

Pri zavarovanju vozila nam nekatere zavarovalnice tudi ponudijo dodaten popust, če uporabljamo GPS sistem. Temu je tako, saj so raziskave pokazale, da so vozniki z GPS navigacijo manj izpostavljeni raznim nevarnostim med vožnjo. 

Odlično ponudbo navigacij, kamer in pametnih telefonov lahko najdemo na spletni strani www.wayteq.si. Na omenjeni strani lahko kupimo navigacijo vrhunskih proizvajalcev, ki vsebujejo karte celega sveta.

Similar Posts: